середа, 21 лютого 2018 15:47

Президент вказав дорогу не згодним із самоусуненням Януковича

Президент вказав дорогу не згодним із самоусуненням Януковича
Верховна Рада не припиняла повноваження Віктора Януковича - він самоусунувся. Фото: Bigmir.net

Віктор Янукович самоусунувся від обов'язків президента України. Не згодні з цим фактом могли оскаржити його в Конституційному суді.

Про це заявив президент Петро Порошенко під час відеодопиту у справі про державну зраду Януковича.

"Суд має дослідити те, що відбувалось. Але якщо у когось були сумніви щодо самоусунення Януковича, то він міг оскаржити рішення Верховної Ради у Конституційному суді до оголошення президентських виборів", - сказав Порошенко.

Так глава держави відповів на запитання захисту щодо конституційності рішення Верховної Ради про припинення повноважень Януковича як президента.

"Мені нічого не відомо щодо рішення Верховної Ради про припинення повноважень президента Януковича. Я про них не знаю. Я як депутат брав участь у голосуванні щодо відповідної постанови ВР, у якій було зазначено про необхідність покласти обов'язки глави держави на голову Верховної Ради у зв'язку з самоусуненням Януковича... Я не мав честі бути автором цієї постанови. Лише голосував за неї як депутат. І підставою була відсутність президента на робочому місці і втрата керівництва держави, тим більше, у зв'язку з агресією, що почалася у Криму", - наголосив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокати Януковича розізлили Порошенка

Віктор Янукович втік до Росії в лютому 2014-го після масових розстрілів учасників Революції гідності у центрі Києва.

В Україні проти Януковича відкрили кілька кримінальних проваджень. Його обвинувачують у масових убивствах громадян, заволодінні державним майном, захопленні влади неконституційним шляхом, діях, спрямованих на повалення конституційного ладу.

Зараз ви читаєте новину «Президент вказав дорогу не згодним із самоусуненням Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути