Ексклюзиви
пʼятниця, 26 липня 2024 11:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Припинення вогню лишить чверть України під контролем РФ - дипломат

Припинення вогню лишить чверть України під контролем РФ - дипломат
Припинення вогню означає, що 25% території України залишиться під контролем Росії. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Припинення вогню означає, що 25% території України залишиться під контролем Російської Федерації.

Ініціатива деяких країн щодо встановлення режиму припинення війни з подальшою перспективою початку мирних переговорів означає для України, що тимчасово окуповані території залишаються під контролем РФ, яка виграє час для відновлення атак з новою силою, заявив посол України в Туреччині Василь Боднар у інтерв'ю Euronews в Туреччині.

"Багато країн пропонували ідею припинення вогню, але ніхто не замислюється, що це означає. 25 відсотків території України залишається під контролем Росії. Припинивши вогонь, РФ виграє час, щоб посилити свої сили, щоб зміцнити свої можливості та відновити напади на Україну", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путіну треба п'ять років, щоб захопити чотири області - Генштаб Великої Британії

Протидія російській окупації полягає передусім в захисті територіальної цілісності України в рамках міжнародного права, пояснив Боднар.

Посол України в Туреччині підкреслив, що бачення Україною встановлення миру - це передусім виведення військ ворога з українських територій.

"Будь-яка інша пропозиція вирішення не повинна прийматися до розгляду, і з цієї причини ми відхилили її", - додав дипломат.

У ході розмови він наголосив на важливості вступу України в НАТО задля гарантування власної безпеки в майбутньому, так само як і приєднання до ЄС.

Тим часом Китай підтвердив свою повагу до принципу суверенітету та територіальної цілісності України. Пекін погоджується, що Київ потребує справедливого та стійкого миру, а не його ілюзії. Про це в Instagram заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після зустрічі з главою китайської дипломатії Ван Ї.

Зараз ви читаєте новину «Припинення вогню лишить чверть України під контролем РФ - дипломат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути