середа, 20 січня 2016 19:41

Представники бойовиків висунули абсолютно неприйнятні умови

Представники бойовиків висунули абсолютно неприйнятні умови
Леонід Кучма. Фото: obozrevatel.com

Представники окремих районів Донецької та Луганської областей (так звані ДНР і ЛНР) не виконують рекомендації Тристоронньої контактної групи.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала прес-секретар представника України, другого президента України Леоніда Кучми Дар'я Оліфер.

Йдеться про дотримання режиму тиші, обмін полоненими.

"Представники окремих районів Донецької та Луганської областей в останній момент висунули абсолютно неприйнятні умови такого обміну. Таким чином, десятки людей, які багато місяців не бачили свої сім'ї, знову позбавлені можливості повернутися до своїх рідних", - написала вона.

Також вона навела слова Кучми: "На жаль, рекомендації Тристоронньої контактної групи - підкреслюю: рекомендації, оскільки ми не є органом, чиї рішення обов'язкові для виконання - не виконуються. Без припинення вогню і дотримання режиму тиші, без повноцінного відводу важких озброєнь і підтвердження цього відводу СММ ОБСЄ, без відновлення нашого контролю над українсько-російським кордоном неможливо говорити ні про вибори, ні про зміни в Конституції України, не кажучи вже про вирішення гуманітарних, економічних проблем і питань розмінування".

"Без виконання цих основоположних умов забезпечення безпеки неможливо пройти відповідні процедури законодавчих змін у Верховній Раді. І потім: Україна - демократична держава. У нас немає кишенькового парламенту, який би приймав рішення за вказівкою згори", - зазначив Кучма.

Наступне засідання контактної групи пройде в Мінську 27 січня, повідомила Оліфер.

Зараз ви читаєте новину «Представники бойовиків висунули абсолютно неприйнятні умови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути