вівторок, 08 листопада 2011 16:12

Уряд Греції в повному складі пішов у відставку

Уряд Греції в повному складі пішов у відставку

Усі міністри грецького уряду вдень 8 листопада написали заяви про відставку. Вони це зробили на прохання прем'єр-міністра Георгіоса Папандреу, який оголосив, що хоче якнайшвидше розчистити шлях для формування нового кабінету.

Прем'єр подякував своїм міністрам за виконану роботу і пообіцяв, що новий уряд буде сформовано в самому недалекому майбутньому.

Одночасно з цим тривають консультації правлячої Соціалістичної партії з опозицією про склад нового - коаліційного - кабінету міністрів. У першу чергу обговорюється кандидатура наступного прем'єра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск подав у відставку

Раніше повідомлялося, що Папандреу погодився піти у відставку заради появи у країни уряду національної єдності. Він пішов на цей крок навіть попри те, що місцевий парламент лише недавно висловив йому довіру.

Перестановки в грецькій політичній еліті викликані тяжкою фінансовою кризою, що вразила країну. Іноземні кредитори вимагають від грецького керівництва повної єдності, вважаючи, що тільки в цьому випадку країна зможе справитися з виплатою гігантського боргу і спадом виробництва.

Разом з тим у Європі все частіше обговорюється можливість виходу Греції з єврозони і дефолту цієї країни за її зобов'язаннями. Однак такий варіант вважається вкрай небажаним, оскільки за Грецією в цьому випадку може піти Італія, яка має схожі проблеми з боргом.

Однак якщо грецька економіка може бути врятована за рахунок вливань із загальноєвропейських резервів, то італійська для цього занадто велика. На її можливий порятунок у європейців просто не вистачить грошей.

Зараз ви читаєте новину «Уряд Греції в повному складі пішов у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути