понеділок, 10 червня 2013 16:28

ПР продовжує запроваджувати цензуру, проте вже "під красивою вивіскою" - Стець

ПР продовжує запроваджувати цензуру, проте вже "під красивою вивіскою" - Стець
Юрій Стець. Фото: vkurse.ua

Партія регіонів продовжує запроваджувати цензуру, і роблять це під будь-якими приводами. Те, що вони пропонують посилити контроль за інтернетом — ще одна спроба.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат, член Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Юрій Стець.

"Це вже не перша спроба запровадити цензуру, тому під будь-якими приводами вони це роблять, і це прозоро", - висловив думку політик.

"Під красивою вивіскою "ворожнеча, порушення громадянських прав і свобод" можна підписати будь-що. Наприклад, критику Партії регіонів, і це означатиме автоматично, що видання нестиме відповідальність", - зазначив Стець.

За словами експерта, цей законопроект має на меті лише посилити тиск на незалежні інтернет видання, які критикують партію влади.

"Тому окрім того, щоби мати можливість тиснути на незалежні інтернет-видання, в цьому законопроекті поки що нічого немає, це просто прикриття", - зауважив політик.

Окрім того, говорячи про майбутнє цього законопроекту, він сказав: "В наші й країні важко щось прогнозувати". "Проте зупинити танк може лише консолідація політиків, журналістів і суспільства", - підкреслив член Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації.

"Маємо приклад, коли законопроект Журавського (Віталій Журавський - автор скандального законопроекту про наклеп, відповідно до якого, він хотів внести кримінальну відповідальність за неправдиву інформацію. Проти законопроекту повстали журналісти усіх ЗМІ, і через громадський тиск Журавський відмовився від своєї ідеї - ред.) не пройшов тільки тому що була така консолідація, і якщо буде вона цього разу, то відповідно законопроект не має шансу стати законом", - резюмував він.

Нагадаємо, депутат від Партії регіонів Володимир Олійник зареєстрував в Верховній Раді законопроект, який пропонує зобов'язати провайдерів закривати доступ до сайтів, що пропагують міжнаціональну ворожнечу, жорстокість, або порушують громадянські права і свободи. Документ передбачає внесення низки істотних поправок до закону "Про захист суспільної моралі", спрямованих на регулювання діяльності інтернет-ресурсів.

Зараз ви читаєте новину «ПР продовжує запроваджувати цензуру, проте вже "під красивою вивіскою" - Стець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути