середа, 24 січня 2018 01:56

З'явились подробиці розмови Порошенка з Волкером

З'явились подробиці розмови Порошенка з Волкером
Порошенко провів зустріч з Волкером у Києві. Фото: Адміністрація президента

Президент України Петро Порошенко у вівторок, 23 січня, зустрівся зі спеціальним представником президента США по Україні Куртом Волкером.

Сторони відзначили, що Москва повинна нарешті продемонструвати політичну волю до мирного врегулювання і погодитися на розміщення миротворчої місії ООН на окупованому Донбасі, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського державного кордону. Про це пише прес-служба Адміністрації президента.

"Було висловлено серйозне занепокоєння у зв'язку з відсутністю прогресу у виконанні Росією безпекових положень Мінських домовленостей. Абсолютними пріоритетами є консолідація режиму сталого та всеохоплюючого припинення вогню і виведення з України російських окупаційних військ", - йдеться у повідомленні.

Порошенко і Волкер також згадали прийняття закону України про реінтеграцію окупованих територій як елемент загальної стратегії з відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія вестиме боротьбу за серця і уми українців ще довго" - Волкер

Сторони підкреслили пріоритетність мирного, політико-дипломатичного шляху врегулювання ситуації на Донбасі.

Літак з Волкером прибув в аеропорт "Бориспіль" 23 січня близько 13:00. У Києві спецпредставник США проведе низку зустрічей з українськими чиновниками. За інформацією з дипломатичних джерел, після зустрічі з Порошенком Курт Волкер проведе переговори з Сурковим.

Зараз ви читаєте новину «З'явились подробиці розмови Порошенка з Волкером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути