четвер, 07 грудня 2017 11:31

Постійне зростання тарифів ЖКГ позбавляє українців шансу вижити - Рабінович

Постійне зростання тарифів ЖКГ позбавляє українців шансу вижити - Рабінович
Лідер партії "За життя" Вадим Рабінович каже, що чергове підвищення тарифів ЖКГ - це відверте знущання влади над українцями

Уряд уже втретє за поточний рік підвищив тарифи на воду і тепло по всій країні, при тому що постійне зростання вартості комунальних послуг ставить більшість українців на межу виживання. Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив народний депутат України, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер партії "За життя" Вадим Рабінович.

"Влада вже не знає, де б ще взяти, що б ще у кого випросити або відняти, щоб нарешті задовольнити свої апетити! Вони заморожують соцвиплати, вводять нові податки, знищують країну заради чергового "траншику" від МВФ - все їм мало. Згадали в черговий раз і про тарифи", - написав парламентарій.

На думку Рабіновича, чергове підвищення тарифів ЖКГ - це відверте знущання влади над українцями.

"Так-так, Кабмін знову підвищив тарифи на житлово-комунальні послуги - цього раз на холодну і гарячу воду, плюс на тепло. І це вже втретє за рік! У квітні, в липні і ось зараз. Так само було і в минулому, і в позаминулому році. Влада з року в рік продовжує все активніше лізти до нас в кишеню, все цинічніше над нами знущається!" - підкреслив Рабінович.

Для порівняння він навів старі і нові комунальні тарифи на тепло, встановлені в різних регіонах.

"Тенденція насправді лякає, друзі, причому, по всій Україні. Порівняйте: в Одесі ще два роки тому тепло коштувало 543 грн/Гкал, зараз його вартість підвищили до 1127 грн. У Херсоні було - 583 грн, стало - 1106 грн. У Дніпрі було - 562 грн, стало - 1045 грн. У Хмельницькому було - 488 грн, стало - 1008 грн. По всій країні зростання в середньому більш ніж на 100%!" - зазначив політик.

Парламентарій додав, що значне зростання тарифів спостерігається не тільки на теплопостачання, але і на воду.

"У тій же Одесі тепер кубометр гарячої води коштує 75 грн. Виходячи з норми споживання в 3 кубометра, на виході отримуємо 225 грн в платіжках. В інших містах картина майже не відрізняється. У Херсоні вода тепер коштує 82 грн, в платіжках отримаємо 246 грн; в Дніпрі вода вже по 87 грн, за місяць набіжить 261 грн, в Хмельницькому після підняття ціни до 72 грн/куб. м. в платіжках буде 216 грн і так далі", - розповів Рабінович.

За його словами, постійно зростаючі тарифи на тепло і воду, а також на газ електрику та інше, ставлять більшість українців на межу виживання.

"Не забудьте до тепла і води додати й інші тарифи - газ, електрику (ціну якого, до речі, Кабмін в наступному році планує підняти мінімум на 25%) та інше. А потім порівняйте отриману суму із середньою зарплатою і пенсією по Україні. Скільки ще підвищень тарифів необхідно, щоб більшій частині українців не було на що просто виживати? Що це, якщо не вбивство свого народу?" - резюмував лідер партії "За життя".

Зараз ви читаєте новину «Постійне зростання тарифів ЖКГ позбавляє українців шансу вижити - Рабінович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути