середа, 17 серпня 2011 18:59

Після смерті Джарти Крим накриють бандитські війни?

Після смерті Джарти Крим накриють бандитські війни?

Смерть Василя Джарти породила чутки по Криму про початок перерозподілу та бандитські війни. Про це розповів Gazeta.ua голова кримської "Спілки молодих політологів України" Іван Мезюхо.

"Безумовно, ця трагічна подія позначиться на політичному житті Криму. Сьогодні я чув розмови про те, що в Крим грядуть бандитські війни, що почнеться переділ тощо. Звичайно, ж це все повна  маячня. Однак, може якийсь відсоток населення півострова в це повірить, що буде на користь опозиційним партіям напередодні парламентських виборів".

Коментуючи можливість зміни конфігурацій у парламенті, кримський політолог наголосив на тому, що 80 місць із 100 має Партія регіонів, а тому опозиції в кримському парламенті не існує. І в цьому винна сама опозиція: фракція комуністів, які один з одним зараз ворогують, складає 5 чоловік,  партія "Руська єдність", що їздила 9 травня до Львова, провела тільки 3 чоловіка до парламенту автономії, партія "Союз" - 5 депутатів, фракції "Сильна Україна" з 2 місцями та "Курултай-Рух" - 5.

"Загалом, смерть Василя Джарти ніяк не вплине на конфігурацію сил в кримському парламенті, оскільки Партія регіонів має 80% в парламенті автономії, то про які конфігурації можна говорити? Поряд з тим, я не виключаю кадрових зміщень в постійних комісіях парламенту Криму та в Раді міністрів АРК. Утім, це нормальні процеси. Новий голова Ради Міністрів АРК буде будувати свою команду" — підсумував він.

Нагадаємо, сьогодні вночі помер голова Ради міністрів Автономної Республіки Крим Василь Джарти. Він помер у кримському пансіонаті "Гліцинія", де проходив реабілітацію. За неофіційними даними, йогоо тіло буде перевезено до Макіївки, де прем'єр буде похований.

Зараз ви читаєте новину «Після смерті Джарти Крим накриють бандитські війни?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути