четвер, 18 січня 2018 16:34

Після визнання Росії агресором Рада прийняла рішення щодо НАТО

Після визнання Росії агресором Рада прийняла рішення щодо НАТО
235 нардепів підтримали президентський законопроект про допуск іноземних військ до навчань в Україні. Фото: ukranews.com

Верховна Рада дозволила іноземним військам брати участь у багатонаціональних військових навчаннях в Україні в 2018 році.

Відповідний законопроект підтримали 235 народних депутатів.

Документ дозволяє збройним силам іноземних держав перебувати на території України для участі в багатонаціональних навчаннях із підготовки підрозділів збройних сил, українсько-американських навчаннях Rapid Trident 2018 і "Сі Бриз – 2018", багатонаціональних навчаннях "Світла лавина – 2018" і "Чисте небо – 2018", а також в українсько-румунських навчаннях "Ріверіан-2018".

Протягом року в навчаннях візьме участь до 10 тис. українських військових. Навчати їх будуть до 3 тис. іноземців. Це - представники НАТО та країн-учасниць програми "Партнерство заради миру", військовослужбовці збройних сил США, Угорщини, Румунії, Словаччини.

На проведення військових навчань на території України та за її межами передбачено на 2018 рік понад 36 млн грн. Їх виділять із бюджету Міністерства оборони України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові показали видовищні бойові навчання

На ранковому засіданні 18 січня Верховна Рада 280 голосами ухвалила президентський законопроект про деокупацію Донбасу. Він визнає Росію країною-агресором. Протягом трьох днів нардепи розглядали 673 поправки, подані до законопроекту.

Зараз ви читаєте новину «Після визнання Росії агресором Рада прийняла рішення щодо НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути