Ексклюзиви
субота, 13 січня 2018 22:23

Після деокупації Донбасу будуть сотні тисяч доносів - Березовець

Після деокупації Донбасу будуть сотні тисяч доносів - Березовець
Березовець: Донбас - це регіон, який поважає силу. ФОТО: Тарас ПОДОЛЯН

Донбас протягом п'яти років знову стане частиною України.

Про це, а також про перші кроки в інтеграції регіону, в коментарі для Gazeta.ua розповів політтехнолог Тарас Березовець.

"Донбас - це регіон, який поважає силу. Цим людям треба її показувати. Місцеве населення буде "стучати" на тих, хто реально вчинив злочин. Будуть сотні тисяч доносів: на сусідів, друзів, родичів. Тому що населення - радянське. Головне — цей "стук" собі обернути на користь, покарати тих людей, які дійсно винні. І тоді ті, хто залишаться, 90 відсотків місцевого населення, будуть поважати. І вони будуть думати: о, бачте, я не дарма нічого поганого не робив. А цього поганця, який віджав будинок, машини, — його покарали. Працює закон і влада є. Інакше не буде ніякої поваги", - вважає політтехнолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замінований потяг із Донецька: з'явилися подробиці

Потрібно ухвалити закон про "десепаратизацію", вважає експерт.

"Всі люди мають бути поділені, умовно кажучи, на три категорії: основна маса, яка не вчинила військових злочинів, - 90 відсотків населення, друга частина - військових злочинів не вчиняла, але працювала в органах окупаційної влади: в місцевій поліції, в якомусь міністерстві статистики і економіки. Ти ніби формально злочинів не вчинив, але працював в окупаційних органах влади і як колаборант маєш бути позбавлений можливості працювати на державній службі, не маєш права обиратися місцевим депутатом, у Верховну Раду, подаватися на будь-які виборні посади протягом певного періоду. І третя категорія — це відверті злочинці, вбивці. Стосовно цих людей ніякої амністії не має буде. Амністія може бути лише по легких статтях. Наприклад, якась частина бойовиків, які не вчиняли військових злочинів. Просто брали участь у банд-формуваннях. Але немає фактів, що вони когось вбивали", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не забудемо й не пробачимо" - український журналіст відповів на закиди Путіна

Верховна Рада у вівторок, 16 січня, розгляне у другому читанні законопроект про деокупацію окремих районів Донецької та Луганської областей.

Зараз ви читаєте новину «Після деокупації Донбасу будуть сотні тисяч доносів - Березовець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути