неділя, 16 січня 2022 20:40

"Портнов спатиме погано" - Порошенко перед прильотом в Україну

"Портнов спатиме погано" - Порошенко перед прильотом в Україну
Порошенко назвав замовником справи проти нього Коломойського. Фото: Facebook-сторінка

П'ятий президент і народний депутат Петро Порошенко, якого підозрюють у державній зраді, заявив, що колишній заступник голови Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов і чинні заступники керівника Офіса президента Володимира Зеленського "погано спатимуть".

Про це заявив в ефірі телеканалу "Україна 24" у неділю ввечері.

На запитання "Чи заснете ви цієї ночі?" Порошенко відповів: "Я спатиму, як дитина. Не маю жодних проблем зі сном. Думаю, що погано спатимуть ці всі прокурори, слідчі, татарови, смирнови, портнови й уся камарилья пана Володимира Олександровича, яка влаштувала цю надзвичайно недобру для України справу".

Сказав, що прилітає в Україну завтра, "бо початок політичного сезону". "Володимир Олександрович нарешті припинив відпочинок у горах", - заявив він.

Також сказав, що найближче оточення Зеленського виходило на членів його команди й "наполегливо радило, що вони з розумінням поставляться до того, якщо я вирішу залишитися у Європі й просили наголосити на своїх умовах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зробив хайп, тепер хайпуватиме Порошенко - політтехнолог

Перед цим на брифінгу у Варшаві Порошенко назвав Зеленського "архітектором" справи проти нього, а замовником - олігарха Ігоря Коломойського.

"Архітектором моєї справи є пан Зеленський, який дає вказівки, організовує і несе за це відповідальність. Замовником виступає пан Коломойський, я це стверджую авторитетно - як помста за Приватбанк (у грудні 2016 року уряд націоналізував Приватбанк. Щоб утримати його діє­здатним держава вклала 155 млрд грн. Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов були власниками банку. - Gazeta.ua).

Зеленський, Коломойський, Татаров, Симоненко - це все одна… Зеленського я бандою не називаю поки що, але решта - це все одна банда", - сказав Порошенко.

17 грудня біля Верховної Ради слідчі Державного бюро розслідувань спробували вручити Порошенку повістку про виклик. Він проігнорував і сів в авто, вилетів із країни. 20 грудня Порошенку оголосили підозру в держзраді у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

В офісі генпрокурора підписали клопотання про арешт з альтернативою застави в 1 млрд грн.

Порошенко прилетить в аеропорт "Київ" 17 січня о 9.00 ранку. Того ж дня заплановане засідання суду, на якому йому обиратимуть запобіжний захід.

Зараз ви читаєте новину «"Портнов спатиме погано" - Порошенко перед прильотом в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути