понеділок, 30 червня 2014 20:06

Порошенко виступає за мир і підтримує новий раунд переговорів

Порошенко виступає за мир і підтримує новий раунд переговорів
Фото: obozrevatel.com

Прес-служба президента оприлюднила подробиці чотирьохсторонньої телефонної розмови.

Під час телефонної розмови Президента України Петра Порошенка з Федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель, Президентом Франції Франсуа Олландом та Президентом Росії Володимиром Путіним обговорили ситуацію в Донецькій і Луганській областях.

Петро Порошенко підкреслив, що його метою, як і раніше, є мир. Але для цього необхідно, щоб усі сторони дотримувались виконання основних пунктів узгодженого мирного плану.

Співрозмовники висловили згоду про необхідність найближчим часом організувати консультації контактної групи за участю другого Президента України Леоніда Кучми, Посла РФ в Україні Михайла Зурабова та Спеціального представника ОБСЄ Хайді Тельявіні для досягнення наступних домовленостей: двостороннього безумовного припинення вогню, звільнення всіх заручників, які незаконно утримуються, запровадження контролю на українсько-російському кордоні при моніторингу та верифікації ОБСЄ.

В ході розмови було досягнуто домовленість, що міністри закордонних справ чотирьох країн невідкладно почнуть роботу з уточнення механізмів реалізації зазначених у телефонній розмові цілей.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко виступає за мир і підтримує новий раунд переговорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути