середа, 22 листопада 2017 15:56

Порошенко очолює рейтинг кандидатів на президентських виборах

Порошенко очолює рейтинг кандидатів на президентських виборах
Чинний президент України Петро Порошенко набрав би 9,8% голосів виборців, якби вибори відбулися в найближчу неділю. Фото: Прямий

Чинний президент України Петро Порошенко, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко та рок-музикант, лідер групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук очолюють рейтинг кандидатів на можливих президентських виборах.

Як свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного спільно Центром соціальних і маркетингових досліджень "Соціс", Київським міжнародним інститутом соціології, соціологічною групою "Рейтинг" і Центром Разумкова за підтримки Комітету виборців України і оприлюдненого на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу, якби вибори відбулися в найближчу неділю, то 9,8% опитаних проголосували б за Петра Порошенка (серед тих, хто піде на вибори 11,9%); за Юлію Тимошенко - 8,8% (і 10,7% з тих, хто піде на вибори), за Святослава Вакарчука 7,4% (9,0% з тих, хто піде на вибори).

Лідера "Опозиційного блоку" Юрія Бойка підтримали б 5,7% опитаних (6,9% з тих, хто піде на вибори). За лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка як кандидата в президенти України готові проголосувати 5,6% опитаних (серед тих, хто піде на вибори - 6,9%), лідера партії "За життя" Вадима Рабіновича 4,8% (5,9% з тих, хто піде на вибори), лідера Радикальної партії Олега Ляшка - 4,6% (5,6%), лідера партії "Самопоміч", мера Львова Андрія Садового - 3,0% (і 3,7% з тих, хто піде на вибори).

Рейтинги інших кандидатів такі: лідера партії "Справедливість", екс-главу СБУ Валентина Наливайченка готові підтримати на президентських виборах 2,0% опитаних (і 2,4% з тих, хто піде на вибори), лідера партії ВО "Свобода" Олега Тягнибока - 1,9% (2,3%), лідера партії "Народний фронт" Арсенія Яценюка - 0,9% (1,0%). За іншого кандидата готові віддати свої голоси 6,5% респондентів (і 7,8% з тих, хто піде на вибори), не змогли відповісти на питання 21,4% (26%) і не збираються голосувати на президентських виборах 17,7 %. Чергові вибори президента України заплановано на 2019 рік.

В ході дослідження, проведеного 28 жовтня - 14 листопада 2017 року було опитано методом особистого інтерв'ю 20 тисяч респондентів у всіх областях України без урахування Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Похибка не перевищує 0,7%.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко очолює рейтинг кандидатів на президентських виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути