Ексклюзиви
понеділок, 11 вересня 2017 16:05

Порошенко зробив подарунок Саакашвілі - політолог

Порошенко зробив подарунок Саакашвілі - політолог
"Порошенко керується емоціями, а не логікою. Це показала історія з Саакашвілі" - політолог Михайло Басараб. Фото: Reuters

Міхеіл Саакашвілі, як і будь-який інший популіст, хоче створити епатаж, приводи для скандалів. Президент Петро Порошенко підкинув йому цей "подарунок". Про це Gazeta.ua сказав політолог Михайло Басараб.

"Саакашвілі хоче наростити свою політичну вагу в Україні, він не збирається покидати її межі. Паралельно розуміє, що за правління Порошенка йому не вдасться реалізувати амбіції. Допомагатиме опозиції перемагати на парламентських і президентських виборах, створюватиме максимальний дискомфорт для Порошенка, щоб той не переміг вдруге.

Для Саакашвілі Садовий і Тимошенко - політичні попутники. Їх об'єднав спектакль на кордоні і бажання дошкулити спільному опоненту - президентові. Хочуть розгойдати ситуацію, щоб наблизити дочасні президентські та парламентські вибори. Порошенко не завжди керується логікою при прийнятті рішень, навпаки — емоціями. Це показала історія із Міхеілом.

Президент вирішив показово і гучно не пустити Саакашвілі - в результаті дискредитував себе і Україну. Потрібно було дати йому можливість спокійно потрапити на українську сторону кордону. А далі пояснити Саакашвілі його права і обов'язки. І це було би поясненням і для українців і для міжнародної спільноти. Тоді б він залишився у статусі політичного шоумена з рейтингом 1,5-2 відсотків. Якщо Порошенко і далі ухвалюватиме рішення під емоціями, це провокуватиме дестабілізацію і протистояння", - каже Басараб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко відреагував на прорив Саакашвілі

10 вересня прикордонники польської сторони ПП "Шегині" пропустили Міхеіла Саакашвілі на територію України. Однак у нейтральній зоні автобус Саакашвілі застряв: українська сторона закрила кордон зі свого боку, а прикордонники повідомили, що перехід "Шегині" замінований. Після цього Саакашвілі прорвався через український кордон.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко зробив подарунок Саакашвілі - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути