Ексклюзиви
вівторок, 13 лютого 2018 17:02

Порошенко зробив помилку

Порошенко зробив помилку
Видворення Міхеіла Саакашвілі було особистим побажанням Петра Порошенка, каже політолог Олексій Кочетков. Фото: УНІАН

Видворення Міхеіла Саакашвілі було особистим побажанням Петра Порошенка. Але цим президент припустився помилки, сказав у коментарі Gazeta.ua політолог Олексій Кочетков.

"Саакашвілі був колишнім другом, а зараз став особистим ворогом Порошенка. Побажання видворити були давно. Ніхто не хотів цим займатися — у владі дурних практично немає. Всі все добре розуміють, що це не є законним — дії прикордонної служби на території Києва, а не в межах кордону. Були звинувачення від Генпрокуратури, плівки, підозри. Що Саакашвілі брав участь у спробі державного перевороту — важкого злочину. І фактично його вивезення - це сприяння в ухиленні від правосуддя. Врешті Порошенко домігся свого", - розповідає експерт.

"На жаль, Саакашвілі буде паплюжити міжнародний імідж України. Привертатиме увагу до інших розслідувань. Буде більш ефективним і дошкульним для влади, якщо перебуватиме у Європі. Тому що як організатор протестів він не є ефективним.

Порошенко зробив помилку, бо особисті інтереси взяли верх над політичним розрахунком. Саакашвілі потрібно було тримати біля себе.

Ситуація з акціями протесту виглядає 50 на 50: можуть вщухнути, коли втратять такого яскравого промовця, або оживуть - якщо з'являться нові, перспективні, не заплямовані лідери", - каже Кочетков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметову і Порошенкові пригрозили із Варшави

12 лютого прикордонники затримали екс-губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі у столичному ресторані. Чартерним рейсом його вивезли до Польщі за процедурою реадмісії.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко зробив помилку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути