середа, 15 листопада 2017 00:50

Порошенко прокоментував прийняття кримської резолюціїї ООН

Порошенко прокоментував прийняття кримської резолюціїї ООН
Президент України Петро Порошенко висловив впевненість у широкій підтримці резолюції на рівні Генасамблеї ООН. Фото: Ostroh.Info

Президент України Петро Порошенко привітав рішення Третього комітету щодо прийняття проекту посиленої резолюції Генасамблеї ООН про стан прав людини в Криму. Про це глава держави написав на своїй сторінці в Facebook.

"Вітаю рішення Третього комітету щодо посиленої резолюції ГА ООН про стан прав людини в Криму! Вдячні співавторам рішення та всім нашим союзникам за потужний сигнал російській окупаційній владі щодо міжнародної єдності і солідарності в питанні деокупації Криму" , - йдеться в повідомленні.

Також Петро Порошенко висловив впевненість у широкій підтримці резолюції на рівні Генеральної Асамблеї ООН у грудні та в успіху зусиль по відновленню суверенітету і територіальної цілісності України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генасамблея ООН ухвалила резолюцію щодо Криму

14 листопада в Нью-Йорку на засіданні Третього комітету Генеральної асамблеї ООН, прийняли оновлений проект резолюції з прав людини в аннексованому Криму. В результаті голосування 71 країна виступила за прийняття документа, 25 – проти і 77 утрималися. Зокрема, проти виступили Білорусь, Венесуела, Південна Корея.

Оновлену резолюцію щодо прав людини в Криму Україна внесла в секретаріат Третього комітету Генасамблеї ООН у жовтні 2017 року. У документі міститься вимога до Росії виконати тимчасові заходи рекомендацій Міжнародного суду ООН про скасування заборони Меджлісу кримськотатарського народу в Криму і забезпечити навчання українською і кримськотатарською мовами на півострові.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко прокоментував прийняття кримської резолюціїї ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути