пʼятниця, 05 вересня 2014 16:29

Порошенко наказав сьогодні припинити вогонь на Донбасі

Порошенко наказав сьогодні припинити вогонь на Донбасі
Фото: ukrain.bazaza.net

Президент України Петро Порошенко віддав наказ про припинення вогню на сході України з 18:00 п'ятниці.

Про це йдеться в його заяві, опублікованій на офіційному сайті глави держави.

"Виходячи з заклику президента Росії Володимира Путіна до керівників незаконних збройних формувань Донбасу зупинити вогонь, підписання протоколу на засіданні Тристоронньої контактної групи з імплементації мирного плану президента України, я віддаю наказ начальнику Генерального штабу Збройних сил України припинити вогонь, починаючи з 18.00 5 вересня", - йдеться в заяві Порошенка.

Крім того, він доручив міністру закордонних справ України Павлу Климкіну спільно з ОБСЄ забезпечити міжнародний контроль за дотриманням режиму двостороннього припинення вогню на сході країни.

"Я також доручаю міністру закордонних справ України спільно з ОБСЄ забезпечити ефективний міжнародний контроль за дотриманням режиму припинення вогню, який повинен носити виключно двосторонній характер", - йдеться в заяві.

Президент розраховує, що "ці домовленості, включаючи припинення вогню і звільнення заручників, будуть чітко дотримуватися".

Порошенко зазначив, що проведені ним міжнародні переговори в Брюсселі та Мінську продемонстрували "потужний запит" на мирне політико-дипломатичне врегулювання конфлікту на Донбасі. "Такі ж настрої домінували під час моїх зустрічей зі світовими лідерами на саміті НАТО в Уельсі", - додав президент.

"Найвищою цінністю є людське життя, і ми повинні зробити все можливе і неможливе для того, щоб припинити кровопролиття і покласти край стражданням людей", - підкреслив глава держави, додавши, що весь світ прагне до миру, як і Україна, в тому числі мільйони жителів Донбасу.

Раніше в Твітері Порошенко підтвердив інформацію про підписання протоколу про припинення вогню.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко наказав сьогодні припинити вогонь на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути