Ексклюзиви
середа, 17 липня 2019 21:52

Порошенко запросив євродепутатів на Донбас, щоб побачили наслідки російської "дружби"

Порошенко запросив євродепутатів на Донбас, щоб побачили наслідки російської "дружби"
Порошенко запросив євродепутатів на Донбас. Фото: Eurosolidarity.org

Команда "Європейської Солідарності" на чолі з лідером партії, п'ятим президентом України Петром Порошенком у Страсбурзі працює над зміцненням проукраїнської коаліції, – про це за підсумками переговорів у стінах Європейського парламенту заявила перша заступниця голови Верховної ради, кандидат від партії "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко.

"Наш ключовий меседж для європейських партнерів – це звільнення Донбасу і Криму. Це тиск на Росію заради звільнення всіх українців, які знаходяться на окупованих територіях і в тюрмах Кремля. Дуже важливі зустрічі в форматі лідерів усіх груп і фракцій, які тут є, керівництва цих груп і фракцій, неформальної групи друзів. І Петро Порошенко запросив усіх депутатів Європарламенту завітати до України – на власні очі побачити наслідки російської агресії", – повідомила Ірина Геращенко, передає прес-служба "Європейської Солідарності".

"Європейська Солідарність" у наступному парламенті так само активно працюватиме для того, щоб мати особливий контакт і зв'язок із Європарламентом, мати ці дружні взаємини, для того щоб підтримувати і відстоювати Україну", – наголосила перший віце-спікер.

Вона повідомила, що сьогодні, напередодні дебатів по резолюції щодо заручників Кремля російська делегація робить усе, аби пом'якшити формулювання документа. Тому активна участь української делегації надзвичайно важлива, – переконана Ірина Геращенко.

"Вже завтра в Європарламенті будуть ухвалювати резолюцію по заручникам Кремля. Уявіть який цинізм: сьогодні, в річницю трагедії МН-17 європейські лобісти Кремля проводять тут круглий стіл за участю так званих "українських" політиків для того, аби пом'якшити цю резолюцію. От так хтось здає Україну, а хтось за неї бореться", – резюмувала Ірина Геращенко.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко запросив євродепутатів на Донбас, щоб побачили наслідки російської "дружби"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути