четвер, 12 липня 2018 16:02

Порошенко озвучив сподівання від зустрічі Трампа і Путіна

Порошенко озвучив сподівання від зустрічі Трампа і Путіна
Дональд Трамп зустрінеться з Володимиром Путіним 16 липня. Фото: АР

Президент Петро Порошенко сподівається, що Дональд Трамп під час зустрічі з Володимиром Путіним зуміє розпочати процес введення миротворців на Донбас.

Про це глава Української держави сказав під час симпозіуму "НАТО залучає" у рамках саміту.

"Оптимістичних сюрпризів у Гельсінкі не буде - це погано. У той же час песимістичних новин теж не буде - це добре. Буде просто зустріч і початок дискусії. Тон цієї дискусії та порядок денний обіцяють, що Україна буде серед пріоритетних тем. Одним із пунктів буде невизнання незаконної анексії Криму. Початок дискусії не призведе до негайних результатів.

Ми очікуємо миру, кінця окупації, виконання безпекового пакету Мінських угод. Це може забезпечити лише міжнародна безпекова операція під мандатом Радбезу ООН із повними повноваженнями місії захищати жителів цієї території. Присутність миротворців може врятувати 15-27 життів солдатів і 10 життів цивільних щомісяця. Це ціна, яку ми платимо. Якщо Трамп буде успішним у виконанні нормандського формату, то не буде причин не підтримати миротворчу місію", - сказав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп переговорив із Порошенком, інші зустрічі скасував

Зустріч президентів США Дональда Трампа і Росії Володимира Путіна пройде 16 липня неподалік від фінської столиці Гельсінкі. У ході переговорів планується обговорити поточний стан та перспективи подальшого розвитку російсько-американських відносин та низку інших питань.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко озвучив сподівання від зустрічі Трампа і Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути