четвер, 26 лютого 2009 14:19

Порошенко не вірить в дефолт за прогнозом Standard&Poor"s

Порошенко не вірить в дефолт за прогнозом Standard&Poor"s
Голова ради Національного банку Петро Порошенко вважає необ"єктивним зниження  міжнародним рейтинговим агентством Standard&Poor"s рейтингів України В/В до ССС+/С і В+/В до В-/С.

Про це він повідомив, виступаючи в ході Третього форуму "Європа-Україна".

"Учора ми побачили рішення Standard&Poor"s про зниження на два щаблі рейтингів України. Чи об"єктивний цей рейтинг, на чому він базується?", - сказав він.

Порошенко підкреслив, що жодна держава в Європі не має настільки низького рейтингу, хоча ситуація в низці європейських країн подібна ситуації в Україні.

"Жодна країна в Європі не має такого рейтингу... Наскільки обґрунтовано те, що Україна й Пакистан перебувають в одній рейтинговій зоні", - сказав він.

Голова Ради НБУ додав, що зараз низка європейських держав і США ведуть дискусії щодо доцільності перегляду методики рейтингування, яка застосовується міжнародними рейтинговими агентствами.

Standard & Poor`s першим з рейтингових агентств заявило про загрозу дефолту України – короткостроковий рейтинг країни в іноземній валюті відокремлює від рівня дефолту лише один ступінь. Нове погіршення рейтингів очікується у разі збільшення бюджетних витрат.

Перегляд рейтингів в агентстві пояснили провалом переговорів України з МВФ.

У звіті наголошується, що виконання урядом вимог фонду про посилення бюджетної політики "може підсилити економічний спад і призвести до соціального вибуху".

S&P знизив рейтинги України з В/В до ССС+/С і В+/В до В-/С.


За матеріалами: Українські новини, Коммерсант.
Зараз ви читаєте новину «Порошенко не вірить в дефолт за прогнозом Standard&Poor"s ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути