середа, 15 жовтня 2014 18:48

Порошенко позбавив Гелетея політичної сили - експерт

Порошенко позбавив Гелетея політичної сили - експерт
Фото: argumentua.com

 

Валерій Гелетей не йшов з посади начальника Управління держохорони. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Гелетей одночасно керував охороною президента і командував армією. Більш-менш розумне оточення Порошенка не раз йому вказувало на ризиковану такого політичного рішення. Тому що Гелетей зосередив у своїх руках занадто велику владу. Так вийшло не через його геніальності, а через політичну помилку президента. Зараз він її виправив", - наголосив він.

"Секрет нинішнього призначення полягає в тому, що Гелетей обіцяє, що у разі вуличних безладів він зуміє захистити тіло президента. Він - міліціонер. У поєднанні з держохороною для Порошенка це створює упевненість, що йому пофартить більше, ніж будь-якому іншому президентові у разі екстреної ситуації", - зауважив Небоженко.

За словами експерта, президент, звільнивши Гелетея з поста міністра оборони, позбавив його політичної сили. "Гелетей не втручався в справи військових, зокрема Генштабу. А новий міністр оборони вважає себе більше військовим, ніж міліціонером. Тепер важливо, як президент налагодить контакт між двома ключовими фігурами - Муженком та Полтораком. Під час війни хтось повинен пожинати плоди, а хтось - отримувати прочухан", - додав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко позбавив Гелетея політичної сили - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути