Ексклюзиви
четвер, 06 квітня 2017 09:04

Порошенко грає у кулуарну політику - Бондаренко

Порошенко грає у кулуарну політику - Бондаренко
"Кулуарно вирішують і ставлять суспільство перед фактом". Фото: УНІАН

Влада приймає рішення, попередньо не пояснюючи їх суспільству. Як у випадку із газовими тарифами. Про це Gazeta.ua сказав політолог Кость Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Абонплату на газ назвали "непродуманою"

"Влада дуже часто поводиться незрозуміло. Іноді під тиском з боку Міжнародного валютного фонду. Без жодних пояснень щось запроваджує. Потім починає думати, чому не пояснила.

Або керується лобізмом - хтось може зайти до Порошенка чи Гройсмана вирішити питання. Потім, щоб не привертати уваги, без надмірного шуму проводять рішення. Про нього стає зрозуміло після того, як воно набуло чинності. Кулуарно вирішують, і ставлять суспільство перед фактом.

Президент - господар свого слова. Спочатку його дає, потім забирає. Дуже довго виступав проти блокади Донбасу, потім підтримав. Існує конкурентна боротьба кількох груп впливу в його оточенні. Порошенко озвучує рішення, залежно від того, хто зайшов до його кабінету перший чи останній. Дострокові парламентські вибори можливі. Але їх не спровокують ці питання. Визначальним є не те, що в країні бардак. А чи зможе президент сформувати більшість після виборів? Зможе бути переобраним на другий термін? Технологічні моменти домінують над економічними.

Якщо скасували рішення про газові тарифи, воно явно було неправильне. Тим паче, видавало би карти для критики влади із боку опонентів", - говорить Бондаренко.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, призупинила своє рішення про зміну тарифів на газ 3 квітня. Ухвалила його 28 березня.
За ним, з 1 квітня мала діяти нова система оплати за використаний газ. Замість п'яти складників ціна матиме два — вартість газу й відшкодування витрат на його доставку та розподіл серед споживачів.

За повідомленням ЗМІ, спершу це рішення підтримав президент Петро Порошенко. Проте змінив думку. Проти зміни тарифів виступили народні депутати, прем'єр Володимир Гройсман.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко грає у кулуарну політику - Бондаренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути