четвер, 08 лютого 2018 14:13

Порошенко формує виборчий штаб

Порошенко формує виборчий штаб
Президент Петро Порошенко формує виборчий штаб, каже генпрокурор Юрій Луценко. Фото: Reuters

Президент Петро Порошенко формує виборчий штаб.

Про це генпрокурор Юрій Луценко розповів у інтерв'ю ТСН.

Журналісти поцікавилися, у якому колі глава держави обговорює президентські вибори, на що Луценко відповів: "Президент обговорює це питання у колі свого виборчого штабу".

"Я, слава Богу, не є і не можу бути членом передвиборчого штабу. Але наскільки знаю, він зараз формується", - зауважив Луценко.

"Моя робота передбачає забезпечення законності під час цього дуже складного і політизованого періоду (виборів. - Gazeta.ua). Чим я можу допомогти президенту? Результативністю своєї роботи на посаді генпрокурора. Є дуже велика дискусія, чи це вигідно, коли генпрокурор веде в суд голову районної, або обласної державної адміністрації. Моя принципова позиція – так, це працює на користь владі. Дехто каже, що ні, як же так, це ж представник влади. Є ще одна дискусія: чи можна при цьому допускати аналогічні дії до опозиції, бо скажуть, що це політичні переслідування. Якщо ви робите перше – законно переслідуєте представників влади – можете робити і друге. З моєї точки зору, це називається об'єктивність", - заявив генпрокурор.

Також Луценко заявив, що Порошенко не пропонував йому крісло прем'єр-міністра.

"На цей момент Гройсман не вичерпав своїх можливостей. Більше того, я вважаю себе людиною спільної політичної команди з чинним прем'єр-міністром і, до речі, з відставним прем'єр-міністром", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У нас є країна, але немає держави. Намагаємося її будувати: на жаль, спершу дах, а потім - фундамент" - Матіос

У Давосі президент Петро Порошенко заявив, що прийме рішення про балотування на другий термін через півроку, коли стартує виборчий цикл. І це рішення залежатиме від успішності подальших 6 місяців.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко формує виборчий штаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути