понеділок, 16 листопада 2020 15:26

Популісти показують усе гірші результати - яка користь Україні від виборів у Молдові

Популісти показують усе гірші результати - яка користь Україні від виборів у Молдові
Про що свідчить перемога Санду в Молдові. Фото: Bloknot-Moldova.md

Спостерігаємо тренд, коли політики-популісти – Трамп, Додон - показують гірші результати, ніж кілька років тому. Можливо, ця тенденція стане переломною в Східній Європі, сказав експерт із міжнародних відносин Володимир Горбач про результати виборів у Молдові. Там перемогла прозахідна кандидатка Мая Санду.

"За Додона на найвищому рівні ми не мали відносин з Молдовою через його заяву про російський Крим. Тепер буде така можливість, але не треба переоцінювати значення виборів, оскільки Молдова є парламентською республікою. А в уряді й парламенті переважає соціалістична партія Додона. Поки що Україні потрібно підтримувати прозахідні сили, щоб вони виграли й парламентські вибори, а тоді можна будувати спільну позицію по Криму, Донбасу і Придністров'ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Додон хоче оскаржити поразку в суді

Обидві наші країни зацікавлені, щоб у Придністров'ї не сталося розмороження конфлікту подібно до Нагірного Карабаху. Можуть займати спільну позицію по врегулюванню на Придністров'ї і Донбасі на міжнародній арені. Україна має зробити все, аби не допустити замороження донбаського конфлікту за придністровським варіантом", - пояснив Горбач.

Президент України Володимир Зеленський привітав новообрану президентку Молдови Маю Санду з перемогою на виборах та запросив її до Києва.

Зараз ви читаєте новину «Популісти показують усе гірші результати - яка користь Україні від виборів у Молдові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути