четвер, 19 травня 2022 14:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Польща закликала ізолювати Путіна, а не "берегти його обличчя"

Польща закликала ізолювати Путіна, а не "берегти його обличчя"
Наразі є привід добре зрозуміти динаміку імперіалізму та тоталітаризму в Росії. Фото: pixabay.com

Президента Росії Володимира Путіна слід негайно ізолювати, а не намагатися "зберегти його обличчя".

Битва за Україну вирішуватиме майбутнє нинішньої епохи, тож ідеологія "російського світу" повинна бути ліквідована, заявив у Варшаві прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час виступу на конференції "Стратегічний ковчег" у польському інституті міжнародних справ, передає "Укрінформ".

"Я закликаю до ізоляції російського президента. Так, дипломатія вимагає діалогу, але переговори з терористами не ведуть. Злочинців необхідно засудити, а їхню ідеологію подолати і викорінити. Як можна намагатися врятувати або зберегти те, що насправді було повністю втрачено?" - натякнув польський прем'єр на спроби "зберегти обличчя" Путіну на міжнародній арені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін не диктуватиме Україні умови миру - Шольц

Наразі є привід добре зрозуміти динаміку імперіалізму та тоталітаризму в РФ.

"Це також слушний момент поглянути на себе у дзеркало і подумати про свою ідентичність. Зараз ведеться битва за Україну, і вона, можливо, визначатиме майбутнє на кілька століть", - наголосив Моравецький.

Парадоксом цієї війни він назвав те, що якщо Україна переможе, це буде, насамперед, її перемога.

"Натомість якщо вона програє, це буде поразка нас усіх і кінець того світу, який ми знаємо. Сьогодні треба сказати, що немає Заходу без вільної і переможної України", - констатував польський політик.

Естонська прем'єрка Кая Каллас вважає, що зараз немає жодного сенсу говорити з президентом РФ. Якщо Євросоюз справді хоче, щоб Путін зрозумів, що він перебуває в ізоляції, лідерам блоку не треба йому телефонувати.

Президент Франції Еммануель Макрон пропонував президенту Володимиру Зеленському поступитися суверенітетом України задля збереження обличчя російського диктатора Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Польща закликала ізолювати Путіна, а не "берегти його обличчя"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути