середа, 07 березня 2012 12:06

Політолог: "Єдиний список "Батьківщини" і "Фронту Змін" - це бізнес-проект"

Політолог: "Єдиний список "Батьківщини" і "Фронту Змін" - це бізнес-проект"

Заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький закликав опозиційні політичні партії формувати списки кандидатів у народні депутати у стилі праймеріз чи за системою народних списків.

Про це він сказав на прес-конференції у Києві.

Політолог переконаний, що парламентська опозиція формуватиме списик кулуарно.

"Немає жодної політичної сили, яка б пропонувала альтернативу. Формування єдиного списку "Батьківщини" і "Фронту Змін" — це не політичний, а бізнес-проект. Зросли лише ціни. Тому Мартиненко і Турчинов можуть більше грошей заробити на продажі місць. У більшому виграші опинився "Фронт Змін", бо там ледве 10 людей набереться. Звісно, що ніхто там не буде робити праймеріз. Як домовляться, так і буде", - зазначив Голобуцький.

За словами політолога, якщо хоч 30 народних депутатів із твердою громадянською позицією прийдуть до парламенту, то не буде "тушок".

"Потрібно, щоб люди самі сформували списки, кого вони хочуть бачити. Інакше ми знову спостерігатимемо картину, коли об'єднана опозиція після виборів буде проголошувати єдине гасло "Звільнити Тимошенко і Луценка", а влада буде демонструвати справедливість своїх рішень", - сказав експерт.

Голобуцький наголосив, що об'єднання "Єдиниого центру", Сильної України і Партії регіонів формуватиме президентсько-парламентську кампанію.

"Вони хочуть зібрати голоси людей, які не бажають голосувати за опозицію. Або надіються, що ці люди взагалі не прийдуть на вибори. Тоді вони можуть виграти із певною перевагою над опозицією", - додав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Політолог: "Єдиний список "Батьківщини" і "Фронту Змін" - це бізнес-проект"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути