Ексклюзиви
середа, 30 жовтня 2013 22:18

Політичний терор з боку Росії прискорить інтеграцію України до ЄС та, можливо, до НАТО – аналітик

Політичний терор з боку Росії прискорить інтеграцію України до ЄС та, можливо, до НАТО – аналітик

Політичний аналітик, голова Громадянського Комітету Національного Порятунку Павло Нусс вважає, що у разі, якщо Росія не покінчить з політичними терором, то інтеграція України до ЄС та, можливо, до НАТО активізується.

"Ми може багато говорити про дружні стосунки з росіянами, але ця дружба аж ніяк не стосуються військово-політичного та економічного питання, бо, наприклад, Кремлю все одно доведеться вивести свій Чорноморський Флот з території Криму з тих причин, що денонсація "харківських угод" безспірно буде прийнята українським парламентом", - вважає аналітик.

На його думку, "це станеться дуже скоро, якщо Росія продовжуватиме політичний терор проти України як східноєвропейської держави".

"Брюссель активно стимулює Президента Янукович до активізації інтеграційного процесу не тільки в лави ЄС, але й в НАТО. В свою чергу, його російські колеги своїми діями не залишають йому (В.Януковичу – ред.) вибору. Це буде правильним рішенням Президента, бо він отримає підтримку західноукраїнського електорату, а стосовно його європейських партнерів, то ця підтримка вже відчувається, не дивлячись на деякі правово-політичні фактори", - зазначив експерт.

На його переконання, Віктор Янукович вже отримав запрошення від керівництва НАТО до північноатлантичної інтеграції.

"Генеральний секретар НАТО дав чітко зрозуміти, що Альянс підтримує Україну у її інтеграційних прагненнях, і закликав Президента Януковича до переговорного процесу стосовно вступу України в світову організацію колективної безпеки. Відповіді "ні" від Банкової ніхто не отримав, бо там чітко розуміють, що Росія у будь-який момент може проявити військову агресію проти України і активна підтримка НАТО та інших міжнародних військово-політичних організації буде вкрай необхідна", - вважає П.Нусс.

"І все-таки, ми маємо не звертати уваги на заяви безглуздих радників Путіна, а діяти відповідно європлану. Економічні, політичні та інші можливі загрози від РФ ми подолаємо шляхом національної консолідації та взаємної роботи з нашими західними друзями", - вважає експерт, на думку якого "Президенту немає чого непокоїтись".

"Головне пам'ятати, у ці дні на нього дивляться мільйони очей, в яких є жага до змін" - підкреслив Павло Нусс.

Зараз ви читаєте новину «Політичний терор з боку Росії прискорить інтеграцію України до ЄС та, можливо, до НАТО – аналітик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути