середа, 07 жовтня 2020 16:40

Підкуп на виборах: у лікарні роздавали страховку від одіозного нардепа і збирали персональні дані

Підкуп на виборах: у лікарні роздавали страховку від одіозного нардепа і збирали персональні дані
США називають Деркача російським агентом.

На Сумщині в обласному клінічному перинатальному центрі роздавали "страхову карту" на випадок захворювання Covid-19 від фонду нардепа-мажоритарника, кандидата у депутати до облради від партії "Наш край" Андрія Деркача. Про це пише громадянська мережа "Опора".

Спостерігачів повідомила медпрацівниця. "Страхову карту" їй пропонувала оформити одна з колег. "Карта" передбачає грошове покриття 2500 грн.

"Підійшла головна акушерка і запропонувала страхування, що наш головний лікар домовилась з паном Деркачем про страхові виплати. Що якщо ви захворієте за ці 6 місяців, то вам буде виплачена допомога. Але за цю допомогу треба заповнити заяву для компанії благодійного фонду Андрія Деркача "Наше майбутнє".

Треба дати всі свої персональні дані: від дати народження до паспортних даних, з пропискою, адресою, де працюєте, і посади і мобільні телефони", - розповіла медпрацівниця.

Головний лікар Марина Кузьомінська слухавку взяла та говорити відмовилась. На питання, коли перетелефонувати, відповіла: "Складно сказати, поки не можу" і поклала слухавку.

Таке страхування має ознаки непрямого підкупу, кажуть в "Опорі".

Окрім цього, якщо був тиск або інший вплив на підлеглих для підписування заяв на страхування, тут є ознаки використання адміністративного ресурсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "СБУ, подобається?": кремлівський пропагандист розгулював Хрещатиком і козиряв у компанії нардепа

Нардеп Андрій Деркач обирався по округу в Сумській області. У парламенті перебуває 7-ме скликання. Навчався в Академії ФСБ РФ.

Цього тижня Посольство США заявило, що Деркач є російським агентом.

Зараз ви читаєте новину «Підкуп на виборах: у лікарні роздавали страховку від одіозного нардепа і збирали персональні дані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути