Ексклюзиви
понеділок, 16 грудня 2013 17:21

Підтримка Євромайдану-2013 у світі. Хронологія подій

Підтримка Євромайдану-2013 у світі. Хронологія подій
Фото: kolo.poltava.ua

Наймасовіші євромайдани пройшли у містах Канади, США, Німеччини, Польщі, Великобританії, Італії та Франції. Менші акції відбулися у Австрії (Відень), Австралії (Мельбурн), Бельгії (Брюссель), Грузії (Тбілісі), Естонії (Таллінн) Ізраїлі (Тель-Авів), Ірландії (Дублін), Іспанії (Барселона), Литві (Вільнюс), Норвегії (Берґен, Осло), Португалії (Лісабон), Угорщині (Будапешт), Фінляндії (Турку), Тунісі (Туніс), Чехії (Брно, Прага), Швеції (Мальме, Стокгольм) Швейцарії (Базель, Женева) та інших країнах.

Греція

- діти "Українсько-Грецької Думки" надіслали відео-вітання героям Майдану

Угорщина

• У Будапешті понад два десятки демонстрантів зібралися біля входу до посольства України в Угорщині, щоб висловити свою підтримку київському Євромайдану. Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Угорщині (інформація від 12.12.13).

Литва

• Вільнюський хор "Bel Canto" підтримав українців, що мітингують на Євромайдані, виконавши "Щедрик" - одну з найпопулярніших обробок Миколи Леонтовича, знану не тільки в Україні, але й у всьому світі під назвою "Колядка дзвонів" (інформація висвітлена в багатьох інформаційних ресурсах).

Польща

з 24 листопада у Варшаві щоденно триває Варшавський Євромайдан

5 грудня - польський друкований таблоїд Fakt Gazeta вийшов українською мовою на підтримку протестувальників на Євромайдані у Києві. Про це інформує сайт телеканалу "Еспресо.TV" з посиланням на повідомлення у Twitter Бартоломея Ленчика. Fakt Gazeta — щоденна газета, що виходить накладом у 490 тисяч примірників. Видання було засноване у 2003 році видавничим домом Axel Springer AG. Формат Fakt Gazeta наслідує німецький таблоїд Bild. Обкладинка таблоїду говорить: "Нехай живе вільна Україна. Українці! Ми, поляки, з Вами на Майдані! У вас є право на гідне життя, на гідну працю і заробітну плату. А це дасть Вам Європейський Союз". (інформація про цю подію стала відомо 11-12 грудня).

8 грудня – у Варшаві відбувся тисячний марш солідарності з майданом

архітектурні споруди Польщі підсвічують жовто-блакитними вогниками на знак солідарності з Євромайданом. Кольорами українського стяга прикрасили найвищу будівлю країни – 42-поверховий Палац культури у Варшаві. Відповідне рішення ухвалила мер польської столиці Анна Гронкевич-Вальц.

проект "Ми з вами" започаткувало одне з найпопулярніших польських видань "Газета виборча". Вони розмістили лінк на зображення – прапор України з фразою "Ми з вами", і закликали поляків долучитись. На що ті з задоволенням відгукнулись.

в Європарламенті проходить акція "Солідарність з Україною", організована з ініціативи польського дипломата Яцека Саріуш-Вольські.

Польський уряд буде готовий надати 50 стипендій для навчання тим українським студентам, які справді будуть звільнені через свою заангажованість у громадських протестах, заявила Міністр науки та вищої освіти Польщі Лєна Колярська-Бобінська. Про це повідомляє польська інформаційна агенція IAR (інформація від 13.12.13).

Бельгія

26 листопада - біля ста представників українських організацій Бельгії та Франції проводять мітинг біля Європарламенту у Брюсселі з вимогою від Президента Віктора Януковича підписати Угоду про асоціацію України та ЄС

8 грудня - Маніфестація на підтримку ЄВРОМАЙДАНУ (м.Антверпен, біля церкви Святого Андрія)

8 грудня - Маніфестація на підтримку ЄВРОМАЙДАНУ (м.Брюссель, біля посольства України)

11 грудня – у Брюсселі відбулась акція "Об'єднані Майдани Європи".

11 грудня – перед Європарламентом на підтримку українського Євромайдану зібралось більше сотні українців, які тримали гасла "Україна – це Європа", "Банду – геть з України!" (мітинг був відкритий А.Осуховським)

11 грудня – відбулась маніфестація при церкві Carrolus Borromeus на підтримку Євромайдану.

Грузія

27 листопада - депутати грузинського парламенту прийшли на роботу зі стрічками й шарфами у вигляді українського прапора.

2 грудня - Члени колишньої правлячої партії Грузії Єдиний національний рух приєднались до українських мітингувальників.

2 грудня – в Тбілісі відбулась нова акція протесту на підтримку мітингувальників в Україні.

ведучі грузинського телеканалу "Руставі-2" свою підтримку висловлюють за допомогою одягу жовто-блакитних кольорів.

Росія

7 грудня – стартувала акція солідарності з учасниками Євромайдану в Україні (біля Українського посольства)

Мітинг солідарності пройшов у Москві на Красній Площі

Італія

8 грудня - в різних містах Італії відбулися маніфестації на підтримку Українського Майдану.

Мітинги італійською мовою, мають на меті привернути увагу італійців до подій в Україні. Адже інформація у місцевих ЗМІ є недостатньою.

Євромайдани пройшли в інших містах: Болонії, Кальярі, Флоренції, Венеції та Реджо Емілії, тощо.

в Римі заходи проходять систематично: молебень в його українському серці – на площі перед базилікою св. Софії, в центрі Столиці, на площі Республіки.

Велелюдний мітинг перед дипломатичним представництвом відбувся під гаслами: "Ми хочемо повернутися в Європейську Україну!", "Так Європейському Союзу, ні – Радянському Союзу!"

11 грудня – після спроби влади України розігнати Майдан, близько 50 українців Риму прийшли під Посольство України в Італії, щоб висловити свій протест проти дій діючого уряду та висловити, в черговий раз, підтримку Євромайдану. Метою акції було також інформувати італійське суспільство про реальний стан справ в Україні. У своїх виступах, українці Риму вимагали покарати винних у спробі силового розгону Майдану, негайного звільнення затриманих активістів, унеможливлення подальшого застосування сили до мирних маніфестантів, відставки діючої влади. Під час акції, українські студенти організували флеш моб під стінами Посольства з плакатами різними мовами та з чорними пов'язками на губах. Всі присутні вимагали виходу до людей Посла України щоб почути позицію українських дипломатів щодо репресій в Україні. На жаль, всі намагання почути думку працівників Посольства, були безрезультатними. Було зачитане звернення української громади до Посла з вимогою озвучити чітку позицію, щодо ситуації в Україні. Оскільки, відповіді не було, присутні "засвистали" у свистки ігнорування дипломатами власних громадян. Після промов, українці Риму виконали декілька патріотичних пісень та державний гімн. Акції в Римі на підтримку Майдану будуть продовжуватися.

15 грудня – в Римі відбулась чергова маніфестація на підтримку Євромайдану. (анонс подій у спільноті Євромайдану у фейсбуці)

15 грудня також відбувся Євромайдан в м. Кальярі

15 грудня - до всеукраїнської акції "День гідності" приєдналися українці з Лісабону та ближніх до нього міст. Близько п'яти сотень українців зібралися на Комерційній площі в самому центрі Лісабону, щоб в черговий раз підтвердити свою єдність з Майданом Незалежності та українцями у всьому світі. На початку акції було зачитане Звернення лідерів української опозиції, співголів Штабу національного спротиву: Арсенія Яценюка, Віталія Кличка та Олега Тягнибока до українців за кордоном, в якому вони висловили вдячність за підтримку Євромайдану. Подальші ж виступи українською та португальською мовами, як і раніше, підтвердили волю українського народу до Самостійності, неприпустимість агресії з боку путінської Росії, термінову відставку уряду Азарова та заклик до Януковича проявити чоловічу гідність, та скласти свої повноваження. На завершення мітингу, після спільної молитви та Гімну України, учасники постановили продовжити акції і провести наступний мітинг 17 грудня під посольством Росії в знак протесту проти можливого втягування Януковичем України в новий кабальний союз з Росією.

15 грудня – у м.Кальярі провели акцію солідарності є Євромайданом.

Іспанія

8 грудня - у Мадриді відбулось віче на підтримку Маршу мільйонів у Києві.

8 грудня - в Барселоні після богослужіння та молитви за Україну на площі біля церкви св. Моніки українці Каталунії вкотре зібралися на черговий мітинг на підтримку Євромайдану.

На центральному майдані Валенсії, навпроти мерії міста, відбувся Валенсійський Євромайдан за повне перезавантаження української влади, проти свавілля "беркуту", проти жорстокості та брехні, за волю, за європейський вибір, за правду та майбутнє для молоді.

15 грудня у Валенсії на Площі Мерії відбулася чергова акція підтримки. Мітинг, як і в минулу неділю, цього разу на підтримку "Дня Гідності", у відповідності з головними закликами Євромайдану.

15 грудня - у містечку Гіссона, що у Іспанії, де проживає більше тисячі українців, відбувся мітинг у підтримку проєвропейського Майдану У Києві.

15 грудня – у Валенсії відбувся мітинг, де прийняли резолюцію з вимогами: відставки уряду Азарова, притягнути до кримінальної відповідальності замовників та виконавців застосування сили до мирних мітингувальників у Києві 30/11 та 11/12 2013, припинити політичні переслідування та повністю реабілітувати невинних учасників акцій протесту, заборонити діяльність ПР, КПУ та їх молодіжних організацій, заморозити будь-які перемовини про входження України до митного союзу на чолі з Росією, провести дочасні вибори президента і парламенту, якнайшвидше підписати угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС, закликаємо лідерів опозиції оприлюднити плани системної реформи всього державного устрою і в першу чергу правоохоронних органів та правосуддя.

15 грудня – в Барселоні на підтримку маршу гідності зібралося понад 400 чоловік. Спочатку о.Юрій відправив в церкві св.Моніки спільний молебень за Україну. Одночасно був організований збір підписів під зверненням до Президента Іспанії про запровадження персональних санкцій до Януковича та членів уряду із замороженням їх рахунків та забороною в"їзду в країни ЄС. Вже зібрано понад 400 підписів. Було прийнято також спільну, для всіх євромайданів закордоном, резолюцію. Також зачитали листа - подяку від лідерів опозиції за роботу за кордоном та від керівництва громадського сектора майдану в Києві за отримані, від громади, кошти. Потім ми зробили маніфестацію найбільш туристичним бульваром Барселони - Рамблею від памятника Колумбу аж до площі Каталунія. Важливо, що у маніфестації брали участь також іспанці та каталунці.

Франція

24 листопада - в Парижі на площі Прав людини (Трокадеро) навпроти Ейфелевої вежі відбулася акція на підтримку Євромайдану в Україні. На заклик Репрезентативного комітету української громади Франції з Парижа та інших міст Франції близько 300 осіб вийшли на мітинг під прапорами України та ЄС

8 грудня – у Парижі відбувся мітинг на підтримку Євромайдану.

8 грудня - у той час, коли в Києві тривав "Марш мільйона" українців, у Парижі, люди, які підтримують Україну, також вийшли на вулиці і заспівали гімн України.

12 грудня - у Страсбурзі після прийняття резолюції відносно України євродепутати розгорнули жовто-блакитні прапори на підтримку Євромайдану. Так вони показали, що почули голос людей, котрі вийшли на Євромайдани в усіх містах України - і засудили насильство з боку влади. А ще закликали якнайшвидше підписати угоду про безвізовий режим. Також європарламентарі нагадали, що всіх винних має бути покарано за результатами незалежного розслідування.

15 грудня - у Парижі, на площі Трокадеро, відбулась акція солідарності "Україно, ми з тобою!".

Велика Британія

23-24 листопада – у Лондоні пройшли акції солідарності з українцями

8 грудня – у Лондоні відбувся мітинг на підтримку Євромайдану.

Португалія

28 листопада Українці, що проживають у Португалії прийшли о першій годині під посольство України у Португалії (м.Лісабон), щоб виразити свою підтримку всім Євромайданам в Україні та світі, та, головне, передати свою вимогу Президенту Януковичу виконати свої попередні обіцянки українському народові і Європейському співтовариству та підписати Угоду про Асоціацію України з ЄС.

1 грудня Лісабон, Португалія. Направили відкритого листа до Парламенту Португалії, під яким підписалися голови українських громадських організацій та директори українських шкіл:

Голова Спілки українців у Португалії, Павло Садоха

Голови 13 осередків Спілки українців у Португалії

Голова Асоціації "Джерело Світу", Борис Кучерас

Голова Спілки українців Алгарве, Ігор Корбеляк

Директор Українсько-португальського освітньо-культурного центру "Школа ім. Т. Шевченка" м. Фару, Наталя Дмитрук

Український культурно-освітній центр "Дивосвіт" - Директор Володимир Кіяк

2 грудня вже втретє українці, що проживають в Португалії зібралися на масовий мітинг, щоб підтримати Євромайдан. Цього разу, багато українців дізналися про мітинг під посольством України в Португалії з численних повідомлень в португальських ЗМІ про події в Україні, де йшлося і про те, як ці події сприйняла 45-ти тисячна українська громада в Португалії. Заявку про мітинг Спілка українців у Португалії подала відразу після кровавої розправи над студентами 30 листопада на майдані Незалежності в Києві. Більш, ніж 200 українців зібралися 2 грудня о 18:30 годині під посольством України в Лісабоні, щоб виразити свою солідарність з співвітчизниками в Україні та світі.

4 грудня - в місті Порту понад 100 українців зібралося на мітинг солідарності з українцями на майдані Незалежності та на підтримку європейського вибору українського народу. Народ засуджував дії уряду Азарова і президента Януковича і вимагав відставки українського уряду та президента Януковича. Також люди зібрали кошти на підтримку Євромайду на суму 420 євро.

5 грудня Понад 200 українців, що проживають у Португалії прийшли 5 грудня під дипломатичне представництво України у Лісабоні, щоб знову засвідчити свою підтримку співвітчизникам на майдані Незалежності та засудити протиправні дії української влади. На початку мітингу, були оголошенні останні новини з України, після чого, громадські активісти закликали громаду продовжувати акції на підтримку нової української революції, до повної перемоги над режимом Януковича-Азарова. Головною метою учасників маніфестації, окрім моральної підтримки братів і сестер, що зараз героїчно захищають незалежність в містах України, було зібрання коштів для підтримки співвітчизників. Цього разу було зібрано 720 євро, які будуть перераховані координаторам Євромайдану в Києві.

7 грудня 2013 року переказано пожертву, зібрану українцями у Португалії на підтримку співвітчизникам на Майдані Незалежності, в сумі 1140Є (Лісбон-720 + Порту-420 , ціна переказу 40Є), на Координаційний центр, Голові УВКР Михайлу Ратушному.

8 грудня - у трьох найбільших містах Португалії (Лісабоні, Порто і Фаро) пройшли мітинги на підтримку Євромайдану. Ще ніколи, від часів Помаранчевої революції в Україні, українська громада в Португалії не проявляла такої активності, як тепер. Так, у Лісабоні, на площі Мартін Моніж сьогодні пройшов мітинг, де зібралось понад 600 українців, які не тільки виголошували слова солідарності з своїми співвітчизниками в Україні і світі, але й зібрали 2700 € для потреб Євромайдану в Києві.

В центрі Порто, на площі Аліядуш, зібралися понад 300 українців, які зібрали 910€ для України. У південні частині Португалії у м. Фаро біля Української Церкви, зібралося понад 150 українців, які зібрали 400€ для ротреб Євромайдану.

На всіх мітингах були присутні португальські ЗМІ, що мали можливість поспілкуватися з представниками української громади в Португалії щодо останніх подій в Україні. Мітингувальники постановили продовжувати акції протестів до повної перемоги. Цього дня також відбулися мітинги на підтримку Євромайдану у містах Албуфейра і Лоуле.

10 грудня більш, ніж сотня українців у Португалії продовжили мітингувати на лісабонській площі Мартін Моніж в підтримку Євромайдану.
Обговоривши останні події в Україні, учасники постановили звернутися до президента Португалії – Каваку Сілва з проханням закликати Януковича не застосовувати силу до учасників Майдану, припинити політичні переслідування та терміново розпочати переговори з опозицією для виходу з кризи.

12 грудня - направили лист до Президента Португалії – Каваку Сілва з проханням закликати Януковича не застосовувати силу до учасників Майдану, припинити політичні переслідування та терміново розпочати переговори з опозицією для виходу з кризи.

13 грудня у Лісабоні українська молодь та студенти, що проживають та навчаються у Португалії долучилися до міжнародної студентської акції солідарності на підтримку "Євромайдану", яка проводилась о 14.00 год за київським часом у містах по всьому світу, де проживає українська діаспора. Акція відбулась на території Університетського Містечка, що вважається традиційним місцем волевиявлення студентства в м. Лісабон. Основною метою було донести до португальського населення, переважно саме до молоді, правильне бачення тих подій, що розгортаються зараз в Україні, адже більша частина португальців мало що знають про ситуацію з не підписанням українською владою Угоди про Асоціацію з ЄС та про події, що стались після цього, а ті, що знають хоч щось, не розуміють прагнення українського народу до інтеграції з Євросоюзом, адже економічна ситуація у багатьох країнах ЄС є далекою від ідеальної.

14 грудня втреє відбувся мітинг в м. Порту на підтримку Майдану в Україні. Мітинг пройшов організовано. Учасниками мітингу були не байдужі за долю українського народу українці та студенство м. Порто. Останні, в свою чергу висловили свою підтримку українським студентам і через соціальні мережі протистують проти діючої влади.

15 грудня – на площі Муніципалітету, що в Португалії у місті Агеда, пройшов мітинг на підтримку ЄвроМайдану з 14.30 до 16.00. Мітингувальники одноголосно висловили недовіру діючому президенту України і діючій владі, і вимагають відставки як президента, так і уряду. Всього 48 підписів. Після цього люди виявили бажання підтримати фінансово ЄвроМайдан, зібравши 142 євро, які завтра будуть надіслані до України. Мітинг на підтримку "Дня гідності" закінчився виконанням Гімну України.

15 грудня - до всеукраїнської акції "День гідності" приєдналися сьогодні і українці з Лісабону та ближніх до нього міст. Близько п'яти сотень українців зібралися сьогодні на Комерційній площі в самому центрі Лісабону, щоб в черговий раз підтвердити свою єдність з Майданом Незалежності та українцями у всьому світі. На початку акції було зачитане Звернення лідерів української опозиції, співголів Штабу національного спротиву: Арсенія Яценюка, Віталія Кличка та Олега Тягнибока до українців за кордоном, в якому вони висловили вдячність за підтримку Євромайдану. Подальші ж виступи українською та португальською мовами, як і раніше, підтвердили волю українського народу до Самостійності, неприпустимість агресії з боку путінської Росії, термінову відставку уряду Азарова та заклик до Януковича проявити чоловічу гідність, та скласти свої повноваження. На завершення мітингу, після спільної молитви та Гімну України, учасники постановили продовжити акції і провести наступний мітинг 17 грудня під посольством Росії в знак протесту проти можливого втягування Януковичем України в новий кабальний союз з Росією.

15 грудня – До всеукраїнської акції "День гідності" приєдналися сьогодні і українці в місті Баталья. Українці зібралися, щоб підтвердити свою єдність з ЄвроМайданом.

15 грудня - До всеукраїнської акції "День гідності" приєдналися сьогодні і українці в Фуншалі на острові Мадейра. У місті Фуншал, на острові Мадейра зібралися українці, щоб підтвердити свою єдність з ЄвроМайданом в Україні та українцями у всьому світі.

Чеська Республіка

28 листопада - відбулася маніфестація в підтримку Євромайдану

1 грудня - акція на підтримку Євромайдану

2 грудня - навпроти посольства України в Чеській Республіці розпочалося безстрокове пікетування посольства України в знак протесту проти застосування грубої сили з боку міліції по відношенню до мирних демонстрантів і була передана петиція з вимогами відставки уряду та президента

8 грудня - відбулася Єврохода в підтримку "Маршу мільйонів" у Києві

У Чехії організували міжнародний збір коштів для надання негайної допомоги протестуючим на Євромайдані, які попри утиски влади та люті морози відстоюють свою свободу (Інформація від 13.12.13 з ресурсу "Українська Європейська Перспектива" - громадська організація, яка об'єднує українців усього світу, які підтримують прозахідний курс розвитку України).

Німеччина

24 листопада – Євромайдан у Франкфурті-на-Майні

28 листопада – Євромайдан у Франкфурті-на-Майні

28 листопада - у Берліні відбувся Євромайдан

28 листопада – у Мюнхені відбувся Євромайдан

28 листопада – у Гамбурзі відбувся Євромайдан

28 листопада – у Кельні відбувся Євромайдан

28 листопада – у Мюнстері відбувся Євромайдан

28 листопада – у Ляйпцизі відбувся Євромайдан

1 грудня - близько 150 українців Франкфурту, Майнцу, Гейдельбергу, Маннгайму, Лімбургу, Кайзерслаутерну та інших міст зібрались сьогодні у неділю в центрі міста Франкфурту-на-Майні перед будівлею Європейського Центрального Банку перед пам'ятником знаку Євро висловити свою позицію щодо подій в Україні

5 грудня – у Дрездені відбулась акція протесту

7 грудня – у Берліні відбулась акція протесту на підтримку українців

7 грудня – у Франкфурті-на-Майні відбувся український Weihnachtsmarkt та концерт хору імені Григорія Верьовки під гаслом "Україна - це Європа!" (обговорення теми Євромайдану та подій в Україні. Всі солісти хору Верьовки до самого від'їзду до Німеччини ночували на Майдані)

15 грудня – Євромайдан у Франкфурті-на-Майні на підтримку Київського віче

15 грудня - понад 400 українців прийшли на черговий Євромайдан в Берліні під гаслом „День гідності", щоб уже в котрий раз продемонструвати свою солідарність з українським народом в Україні та в світі! Учасники маршу пройшли головними вулицями Берліну від Потсдамерплатц повз Брандербурських воріт до Паризької площі, де пройшло віче. Присутні виступили у підтримку Майдану Незалежності в Києві та ще раз підтвердили волю українського народу жити у вільній самостійній державі з європейськими цінностями, де панує демократія і свобода. Серед нас були також громадяни Німеччини, котрі у своїх виступах звернули увагу щодо підтримки України. Мітингуючі зібрали 1422 євро на підтримку Євромайдану у Києві. Мітинг відбувся мирно, усники виконували Гімн України, пісня про Україну, котру заспівували Наталія Пригорницька та Наталія Пустовіт. Завершив віче О. Сергій Даньків „Молитвою за Україну".

Канада

8 грудня - акції на підтримку Євромайдану в м. Ванкувері

В знак солідарності з українським народом міст між США і Канадою підсвітили кольорами українського прапора

15 грудня акція солідарності із Майданом в Києві відбулася у м. Торонто.

США (у щонайменше 12-ти містах США)

8 грудня - в Сан-Франциско відбулось пікетування генерального консульства України

8 грудня – в Нью-Йорку відбувся мітинг на підтримку Євромайдану

У Чикаго відбувся один з наймасштабніших Євромайданів у діаспорі. Декілька сотень українців зібрались, щоб продемонструвати мешканцям Чикаго, американській владі і чиказькій пресі своє занепокоєння зупинкою євроінтеграції України. У протесті взяли участь представники багатьох хвиль еміграції, було багато молоді.

У Лос-Анджелесі провели чергову акцію на підтримку українського Євромайдану. "4-й майдан у Лос-Анжелесі був біля будівлі місцевої державної адміністрації", - повідомив у Facebook Andrew Gomilko, передає ZN.UA. Українські мігранти підтримали київський Євромайдан і оголосили вимогу владі США покарати Віктора Януковича. Активісти висловили підтримку українцям і закликали їх не здаватися (інформація від 12.12.13).

14 грудня у Сан-Дієго відбулася акція підтримку українського Євромайдану. Відбулася он-лайн трансляція акції на великий екран на Майдані в Києві.

15 грудня у Нью-Йорку відбулася акція на підтримку Євромайдану, що організовулася Союзом Українських Студентських Товариств Америки, Товариством Української Студіюючою Молоді, Українським Конгресовим Комітетом Америки та Організацією Оборони Чотирьох Свобід України.

15 грудня – у Міннеаполісі Була проведена зустріч на підтримку Євромайдану у церкві Св. Катерини, на жаль було занадто холодно, тому перебували у приміщенні більшість часу. Впродовж акції обговорювались поточні події та шляхи подальшого розвитку.

Австрія

7 грудня – у Хохфільцені на 2 етапі кубка світу з біатлону українська жіноча команда, яка здобула золото, на церемонії вручення медалей, тримала в руках український прапор перед телекамерами та скандувала "За Майдан!"

8 грудня - відбулась хода проти чинної влади в Україні, а також з ініціативи австрійського представництва ВО "Свобода" відбулось пікетування штаб-квартири фірми "Garda", яка належить синові Азарова.

Австралія

28 листопада, 4 та 12 грудня відбулися акції в Мельборні та Сіднеї

8 грудня – акція в Аделайді

14 грудня – в Канберрі перед Посольством України

15 грудня українці в місті Мельборн, Aвстралія вийшли на вулиця щоб підтримати Євромайдан та закликати владу України не зраджувати країну, підписуючи угоду з Росією.

Aкція організована Cоюзом Українських Організацій Aвстралії та Українською Громадою Вікторії.

В центрі міста українці об'єналися з Євромайданами в Києві та інших містах України. В процесі майдану учасники також поширювали інформацію про події в Україні, шукаючи підтримку від австралійського суспільства.

Aвстралійці шоковані останніми подіями в Україні і питають – Як може така влада бути при кeрмі?.

Нова Зеландія

15 грудня в м. Окленд відбувся Євромайдан на підтримку майдану в Києві.

 

Підготував: Координаційний центр по роботі із українцями за кордоном при Штабі національного спротиву

Зараз ви читаєте новину «Підтримка Євромайдану-2013 у світі. Хронологія подій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути