четвер, 26 травня 2016 13:31

Майже половина українців радять Порошенку піти у відставку - опитування

Майже половина українців радять Порошенку піти у відставку - опитування
УНІАН

Більшість жителів України вважають, що президент Петро Порошенко має подати у відставку через історію з офшорами.

Про це свідчать дані соцопитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

На запитання "У ЗМІ обговорюється інформація про наявність у власності президента Петра Порошенка компаній, зареєстрованих за кордоном у так званих "офшорних зонах". На вашу думку, чи повинен, у зв'язку з цим Порошенко піти у відставку?" 48,6% респондентів відповіли "безумовно, повинен", 17,5% - "швидше повинен".

Варіант "швидше не повинен" вибрали 9,3% респондентів, "безумовно не повинен" - 6,3%. Ще 18,3% опитаних не визначилися зі своєю думкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лещенко назвав точку відліку для Порошенка

Опитування проводилося з 13 до 18 травня. Методом інтерв'ю опитано 2039 респондентів, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (окрім Криму). У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося лише на території, яку контролює українська влада.

Статистична похибка вибірки не перевищує: 3,3%.

Нагадаємо, журналісти знайшли в кіпрському реєстрі документ про незаконні оборудки президента. У розслідуванні стверджується, що 25 березня 2016 року фонд "Прайм Ессетс Капітал", власником якого є Порошенко, купив у спорідненої кіпрської компанії 18 тисяч акцій на суму 3,926 мільйонів євро. Як наголошують ЗМІ, на момент продажу акцій власником кіпрської компанії також був Порошенко. Юристи компаній "Авеллум" і ICU, які відповідали за передачу активів президента в довірчу власність компанії "Ротшильд", зробили спростування.

Зараз ви читаєте новину «Майже половина українців радять Порошенку піти у відставку - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути