середа, 21 листопада 2018 18:13

Чому Порошенко продає завод Тігіпкові

Чому Порошенко продає завод Тігіпкові
Тему продажу заводу Сергію Тігіпкові президент Петро Порошенко може використати на виборах.

Президент Петро Порошенко позбувається заводу "Кузня на Рибальському" з точки зору ефективного власника. Про це Gazeta.ua сказав політичний оглядач Леонід Швець.

"У Петра Порошенка є два важливих активи - "Рошен" і "Кузня на Рибальському". Перший бізнес є дуже успішним. З другим не все так добре.

Суднобудівний завод для Порошенка-власника є головним болем. Якби не президентська посада, не відомо чи це підприємство взагалі би отримувало замовлення по військовій лінії.

Тему продажу президент може використати перед виборами. Мовляв, співпало, підготовка до другого терміну, позбуваюся активів. Але вже пізно. Це треба було робити у 2014 році. Тоді б це справило враження на суспільство. Зараз такого ефекту для виборця не буде і навряд чи це підвищить рейтинги.

Своєю чергою Тігіпко отримає симпатичне місце на Рибальському острові. Не факт, що на місці заводу побудує щось нове. Він є успішним бізнесменом. Все, за що брався у бізнесі, це розкручені активи. Має чуйку.

Але як тільки Тігіпко береться за політику, у нього трапляються казуси, від яких дуже довго не може відмитися. Його впливовість в країні залишається - він багатьох знає і до багатьох може зателефонувати. Поки не видно якихось політичних амбіцій, але не виключено, що за лаштунками він може когось підтримати", - каже Леонід Швець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко додатково задекларував 35 млн гривень

Компанія Сергія Тігіпка заплатила за столичний завод "Кузня на Рибальському" близько $300 млн. Про це повідомила в системі розкриття Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Зараз ви читаєте новину «Чому Порошенко продає завод Тігіпкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути