Ексклюзиви
пʼятниця, 16 лютого 2024 14:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Пілоти ЗСУ легко опанують багатоцільові винищувачі Mirage 2000 - ГУР

Пілоти ЗСУ легко опанують багатоцільові винищувачі Mirage 2000 - ГУР
Генерал-лейтенант Кирило Буданов заявив, що українські пілоти - одні з найкваліфікованіших у світі. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Українські пілоти - одні з найкваліфікованіших у світі.

Про це начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов заявив у інтерв'ю французькому виданню Liberation. Він висловив вдячність народу й уряду Франції за допомогу у боротьбі з терористичною Росією та закликав надати Києву більше озброєнь.

"Ми дуже вдячні Франції за те, що вона нам допомагає. Усі надані види французької зброї вже показали дуже вагомий результат на фронті. Утім, ми хотіли б більше, це не секрет. Артилерійські системи CAESAR добре себе зарекомендували. Те ж саме можна сказати і про ракети Scalp-EG. Ці системи показали чудові результати. Нам потрібно більше зенітно-ракетних комплексів SAMP/T-Mamba. І ми очікуємо, що Франція надасть нам літаки", - сказав Буданов.

Зокрема українські пілоти здатні легко опанувати французькі багатоцільові винищувачі Mirage 2000.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повернути Донбас буде значно важче, ніж Крим - Буданов

"Українські пілоти сьогодні є одними з найбільш висококваліфікованих у світі, тому що вони мають реальний бойовий досвід. Ніхто ніколи не стикався з російськими винищувачами четвертого покоління в небі, крім українських пілотів. Тож наші пілоти зможуть з легкістю опанувати цю техніку. Ми маємо справу з російським повітряним флотом, який налічує 300 літаків. Тому нам потрібна допомога, і я сподіваюся, що Французька Республіка надасть нам ці літаки", - пояснив очільник ГУР.

Головний розвідник України прокоментував підсумки 19-го засідання "Рамштайну", яке відбулося 14 лютого. Буданов розповів журналістам про велику кількість ракет, якими особливо сильно партнери допомагають Києву.

Зараз ви читаєте новину «Пілоти ЗСУ легко опанують багатоцільові винищувачі Mirage 2000 - ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути