вівторок, 30 січня 2018 15:44

Петренко про катастрофу МН-17: доказів причетності РФ більш ніж достатньо

Петренко про катастрофу МН-17: доказів причетності РФ більш ніж достатньо
Рішення судів США чи інших країн будуть додаватися до доказової бази спеціального трибуналу. Фото: AFP 2018/Bulent Kilic

Спеціальний трибунал має достатньо доказів причетності російської сторони до катастрофи малайзійського літака Boeing-777 рейсу MH17 у небі над Донбасом.

Про це журналістам сказав міністр юстиції Павло Петренко.

"Зараз паралельно відбувається розслідування і спеціальний трибунал, який створюється на базі правової системи Нідерландів, буде давати кінцеві відповіді щодо всіх винних у цій страшній катастрофі. Українська сторона представлена в цьому розслідуванні на підставі спеціальної угоди, яка була підписана між країнами-потерпілими.

На цьому етапі розслідування конфіденційне. Можу сказати одне: доказів і аргументів причетності російської сторони до збиття пасажирського літака МН17 більше ніж достатньо. Рішення судів США чи інших країн будуть додаватися до доказової бази", - сказав Петренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія поширює фейкові новини про катастрофу MH17 - МВС Нідерландів

Американський суд визнав винним у катастрофі малайзійського Boeing над Донбасом 2014 року Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) - тодішнього очільника бойовиків ДНР. Він має сплатити родичам загиблих $400 млн компенсації.

Зараз ви читаєте новину «Петренко про катастрофу МН-17: доказів причетності РФ більш ніж достатньо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути