пʼятниця, 09 жовтня 2020 13:33

Припиніть розповсюджувати фейки про Covid-19 - Степанов звернувся до політиків

Припиніть розповсюджувати фейки про Covid-19 - Степанов звернувся до політиків
Очільник МОЗ Максим Степанов: "За півроку МОЗ втричі збільшило кількість ліжок в лікарнях, визначених для лікування пацієнтів, хворих на COVID-19". Фото: Укрінформ

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов закликав політичних діячів припинити розповсюдження неправдивої інформації щодо COVID-19, спекулювання на темі хвороби та запропонував краще долучитися до інформування щодо небезпеки, яку становить для людей коронавірус.

Про це під час свого щоденного брифінгу зазначив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Ви дійсно можете допомогти у боротьбі з COVID-19 та зробити так, щоб кількість хворих була меншою. Для цього перестаньте розповсюджувати фейки. Краще звертайтеся до своїх виборців із закликом дотримуватися правил, які були встановлені у зв'язку з пандемією та небезпекою, пов'язаною з COVID-19. У такий спосіб ви точно врятуєте багато життів", - зазначив очільник МОЗ.

Він також додав, що за півроку МОЗ втричі збільшило кількість ліжок в лікарнях, визначених для лікування пацієнтів, хворих на COVID-19, а також збільшило кількість тестувань методом ПЛР з 200 до 35 тисяч на добу.

"На початку епідемії ми отримали повністю зруйновану систему лабораторних центрів. Це стосувалось і обладнання, і дефіциту спеціалістів, яких просто звільнили. Ми робили 200 тестів на добу. МОЗ відкрито заявило про цю ситуацію та проінформувало щодо того, як нарощувати потужності. Нам було потрібно закупити обладнання, облаштувати приміщення та підготувати спеціалістів. Ми поставили собі за мету збільшити кількість тестів до 30 тисяч на кінець вересня. Зараз ми робимо 32-35 тисяч тестів на добу. І зараз ми готуємось до того, щоб до грудня збільшити цю кількість до 50 тисяч", - зазначив очільник МОЗ.

Крім цього, Степанов повідомив, що за кілька місяців роботи міністерству вдалося втричі збільшити кількість ліжок для прийому пацієнтів з діагнозом "коронавірус".

"МОЗ кожного ранку об'єктивно інформує суспільство щодо ситуації в країні. Це стосується й інформації щодо заповненості ліжок. Ми чесно говоримо про кількість ліжок. Я про це особисто комунікую вже 5 місяців. До речі, ми починали у квітні з того, що у нас для пацієнтів з COVID-19 були готові всього лише 12 тисяч ліжок. Зараз це — 37 тисяч ліжко-місць, і цифра ця за потреби збільшується", - підсумував Степанов.

Зараз ви читаєте новину «Припиніть розповсюджувати фейки про Covid-19 - Степанов звернувся до політиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути