пʼятниця, 02 березня 2018 09:15

Перед виборами реформу краще не починати

Головні зміни у медицині необхідно провести до виборів 2019 року.

Так вважає заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк. Він був одним із розробників медичної реформи.

"Наші всі плани побудовані на врахуванні політичної площини, а саме - парламентських циклів. Не тому, що ми любимо політизувати. Кажуть, що медицина поза політикою. Насправді - все з точністю до навпаки. Медицина - це одне з найбільш заполітизованих питань у будь-якій країні. Тому треба враховувати розклади сил та політичні цикли. Перед виборами краще реформу не починати. На серйозні зміни у цей час не наважаться. Чим ближче до виборів - тим політики стають менш рішучими. Гірше йдуть на ризики", - каже Павло Ковтонюк.
Автор: Тарас ПОДОЛЯН
  Заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк був одним із розробників медичної реформи в Україні
Заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк був одним із розробників медичної реформи в Україні

На його думку, до медичної реформи у суспільстві є спротив у всіх країнах світу. Тому треба зробити незворотні кроки до того, як зміниться владна команда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Борються за свій інтерес" - активіст розповів, хто протидіє медреформі

"Ухвалений закон про медичну реформу - це був перший такий крок. Другим стане успішний початок для первинної допомоги. Якщо це спрацює, вважатиму, що завдання мінімум ми виконали.

Після виборів буде нова хвиля. І до того часу ми би хотіли мати систему, яка сама продовжуватиме реформу. Трамп не може повністю відмінити Obamacare (програма екс-президента Барака Обами з медичного страхування в США. - gazeta.ua). Він так тільки говорить. Бо прийнято багато змін у законодавство. Щоб відмінити їх, йому треба вбити ті самі три чи чотири роки, які витратив Барак Обама на її прийняття", - каже заступник міністра.

27 лютого оголосили переможця конкурсу на посаду голови Національної служби здоров'я України. Ним став Олег Петренко, заступник гендиректора приватної клініки ISIDA. НСЗУ укладатиме договори про медичне обслуговування населення, за якими лікарні отримуватимуть гроші від держави. Розпоряджатиметься 100 млрд грн на рік.

Інтерв'ю із Павлом Ковтонюком читайте незабаром на Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Перед виборами реформу краще не починати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути