Ексклюзиви
пʼятниця, 29 вересня 2023 05:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Пентагон не хоче повідомляти, яку кількість танків Abrams передасть Україні

Пентагон не хоче повідомляти, яку кількість танків Abrams передасть Україні
США передали невідому кількість танків Abrams Україні. Фото: Getty Images

Міністерство оборони США утрималося від уточнення кількості американських танків Abrams, які планується передати Україні.

Українська влада сама оголосить про це, коли вважатиме за потрібне, заявила заступниця речника оборонного відомства США Сабріна Сінгх, пише Укрінформ.

"Я не вдаватимуся в конкретні цифри або будь-які додаткові подробиці про те, скільки танків і коли прибудуть", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США оголосили про новий пакет військової допомоги для України

M1 Abrams – основний бойовий танк третього покоління виробництва Сполучених Штатів. Є добре озброєною, броньованою, мобільною бойовою машиною, розрахованою на ведення бойових дій у різних умовах сучасних війн та збройних конфліктів.

Важливими особливостями танка є застосування потужних газотурбінних двигунів (що працюють на паливі для реактивних двигунів JP8), обладнання багатошаровою протиснарядною композитною бронею, окреме зберігання боєприпасів в ізольованому капсульному відсіку для відокремлення членів екіпажу з-під удару у випадку влучення снаряда в танк. Є одним з найважчих танків, що знаходяться в експлуатації на початку XXI століття.

Перші американські танки Abrams вже прибули до України – це підтвердив президент Володимир Зеленський. Ці машини – одні з найпотужніших у світі, живучі в бою та стріляють швидко і точно. Очікується, що Abrams допоможуть ЗСУ прорвати міцну оборону російських військ.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон не хоче повідомляти, яку кількість танків Abrams передасть Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути