понеділок, 17 грудня 2018 13:59

Парубій передав Порошенку 2 оборонних закони

Парубій передав Порошенку 2 оборонних закони
Андрій парубій наголосив на важливості обох законів для оборони країни. Фото: Zaxid.net

Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав закони про протимінну діяльність в Україні та про прилеглу зону.

Це спікер зробив на брифінгу після погоджувальної ради.

Він зазначив, що закон про прилеглу зону дуже важливий.

"Він надзвичайно важливий після агресії Російської Федерації в Азовському морі, регламентує прилеглу зону. В акваторії Азовського моря встановлює її на 24 км. Дає можливість застосовувати Збройні сили України у випадку перетину прилеглої зони. Цей документ теж підготовлений, і я його теж зараз підписую", - заявив Парубій.

Обидва закони направлять на підпис президенту Петру Порошенку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воєнний стан: Порошенко зробив важливу заяву

Закон "Про протимінну діяльність в Україні" визначає правову основу, мету та основні складові протимінної діяльності в Україні. Зокрема, вимоги до фахівців у сфері розмінування, їхні обов'язки, джерела фінансування протимінної діяльності, порядок надання допомоги постраждалим від вибухонебезпечних предметів та інше.

Закон перебачає створення реєстру операторів протимінної діяльності — організацій, які мають право займатися таким видом господарської діяльності. Вводить поняття Центру протимінних операцій — це орган центральної влади, який буде координувати протимінну діяльність в Україні та реалізовувати державну політику в цьому напрямі.

Закон про прилеглу зону України дає дозвіл кораблям і катерам морської охорони Державної прикордонної служби без попередження застосовувати зброю для відбиття нападу на них. Він встановлює прилеглу зону на відстані 24 км від берегової лінії.

Очікується, що закон дозволить протидіяти контрабанді та нелегальним заходам кораблів до закритих портів тимчасово окупованих територій України.

Зараз ви читаєте новину «Парубій передав Порошенку 2 оборонних закони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути