понеділок, 23 вересня 2013 11:32

"Партія соратників Яценюка, без самого Яценюка - нічого не значить" - експерт

"Партія соратників Яценюка, без самого Яценюка - нічого не значить" - експерт
Фото: novostiukrainy.ru

Політолог Володимир Фесенко переконаний, що створення партії колишніми соратниками одного із лідерів "Батьківщини"не відобразиться на його репутації та не матиме жодних наслідків для лідера.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Створити можна партію, але у нас їх вже близько 200, і тому, якщо явиться ще одна, але без відомого лідера, це не матиме жодного серйозного впливу на політичний процес в країні, - наголосив він.

Водночас, за словами політолога, проблема полягає в тому, що в Україні занадто сильно розвинений культ особи.

"Партія соратників Яценюка, без самого Яценюка - нічого не значить. Точно так само, як хтось із колишніх соратників Тимошенко (а такі спроби вже були) захочуть створити окремий політичний проект. Без Тимошенко він не матиме перспектив. У нас, на жаль, особа лідера, його популярність, рейтинг вирішальним чином визначає впливовість партії. Тому скептично відношусь до такого сценарію", - висловив думку політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Фронтівці" Яценюка створюють нову партію - ЗМІ

Окрім того, Фесенко наголосив: "Те, що називають Павелка, чи Полочанінова можливими лідерами майбутньої партії, то ці прізвища нічого не скажуть 99,9% українців. Їх просто не знають".

Також, експерт зауважив, що "по репутації Яценюка було вже завдано багато ударів", тому можливиий сценарій створенян партії не завдасть шкоди Яценюку.

"Наприклад, пов'язаних із переходом певних людей зі списку "Батьківщини" до іншого табору, так звані "тушки". "Табалови" - це був серйозний удар по його репутації, а те, що деякі його колишні соратники можуть створити партію — то це не йде в порівняння із реальними проблемами для Яценюка", - висловив думку політолог.

Нагадаємо, у ЗМІ з'явилась інформація, що паралельно офіційному процесу об'єднання "Батьківщини" та "Фронту Змін" також триває процес переговорів про створення нової партії на базі тих "фронтовиків", які не збираються входити до складу "Батьківщини".

У вересні глава центрального штабу партії Юлії Тимошенко Олександр Турчинов повідомив, що партійців стало на 12 000 більше за рахунок злиття з партією "Фрнот змін", яку очолював Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «"Партія соратників Яценюка, без самого Яценюка - нічого не значить" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути