Ексклюзиви
понеділок, 11 жовтня 2010 16:41

Партія регіонів буде перетворюватися на КПРС - письменник

Партія регіонів буде перетворюватися на КПРС - письменник
Письменник, доктор фізико-математичних наук Максим Стріха вважає, що в Україні при владі зараз ті, хто не бажає ділитися нею і хоче мати всю її повноту.

Про це він сказав у коментарі для Gazeta.ua.

"Очевидно, надто багато ресурсів використано, щоб утримувати усю цю колишню коаліцію вкупі, - сказав письменник. - І мабуть, надто великі апетити були в окремих угруповань. Тепер ці апетити задовольняти не треба, бо коаліція за Конституцією 1996 року непотрібна. По-друге, гадаю, "регіонали" все-таки прораховують далі, ніж на крок і розуміють, що при теперішній економічній ситуації шанси виграти парламентські вибори у 2012 році проблематичні. А опинитися в тій ролі, у якій Ющенко опинився у 2006 році: безвладний президент при опозиційній більшості, - вони не хочуть".

На думку Максима Стріхи, досі робота владної команди була неефективною.

"Сумніваюся, що щось зміниться, – зазначив він. – Принципи, покладені в основу формування команди, такі: дати можливість "відбити" гроші усім, хто був скривджений в останні роки і хто вклав кошти у президентську виборчу кампанію. Концентрація влади призведе тільки до більших зловживань".

Якщо нинішня команда зуміє виробити якусь модель, щоб держава швидко почала розвиватися, то громадяни це підтримають, вважає Максим Стріха. Але усі дотеперішні дії влади дають привід сумніватися в тому, що вони на таке здатні. Відтак Партія регіонів змушена буде перетворюватися на бойовий загін типу КПРС. Опозиція полегшила владі здійснити цей сценарій, бо вона роз'єднана і розгублена.

"У світі бували випадки, коли країни достатньо ефективно розвивалися економічно і за диктатур. Наприклад, у Китаї чи Сингапурі, – продовжує письменник. – Але там люди були об'єднані національною ідеєю. Вони воліли показати, що їхні країни – найкращі. Яка національна ідея у Януковича і його команди – важко сказати. Поки що, крім кроків до розчинення в "русском мірє", нічого доброго не було зроблено. Це не національна ідея – це перетворення на провінцію іншої держави".

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів буде перетворюватися на КПРС - письменник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути