Ексклюзиви
понеділок, 06 серпня 2012 19:49

Партія регіонів у Криму підписала меморандум про чесні вибори, а БЮТ відмовився

6 серпня в Сімферополі відбулося підписання Меморандуму про чесні та демократичні вибори, ініціатором якого виступив голова кримської республіканської організації Партії регіонів, голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов, повідомляє Кримське інформаційне агентство.

Документ підписали представники 13 кримських організацій політичних сил. На зустрічі також були присутні представники Комуністичної партії України і Прогресивної соціалістичної партії України, однак вони відмовилися поставити свої підписи під документом. При цьому представники опозиційних політичних сил - "Батьківщина", "Свобода", "Удар" - проігнорували підписання меморандуму.

Зі слів Могильова, меморандум має стати гарантією проведення чесних, прозорих і вільних виборів. "Ми повинні домовитися про те, щоб вести чесну та відкриту конкурентну боротьбу на майбутніх виборах. Природно, за виборами спостерігатиме європейське співтовариство. Відкритість і прояв демократії у нас на півострові буде говорити про імідж всього Криму", зазначив глава кримського уряду.

Відповідно до документа, керівники кримських організацій політичних партій вважають за необхідне неухильно дотримуватися положень Конституції України, норм виборчого законодавства на всіх етапах виборчого процесу, будувати взаємини між суб'єктами виборчого процесу на принципах рівноправності і взаємної поваги, суворо дотримуватися морально-етичних норм, не допускати дій , які принижують честь і гідність суб'єктів виборчого процесу.

Також сторони домовилися не поширювати завідомо неправдиві відомості й недостовірну інформацію, припиняти будь-які спроби тиску на громадян, засоби масової інформації, представників різних політичних сил та бізнесу, а також всіма законними способами забезпечувати контроль за недопущенням в Криму порушень в ході голосування виборців. "Наша спільна мета - забезпечити проведення чесних і прозорих виборів народних депутатів України в Автономній Республіці Крим, результатом яких буде формування ефективного і відповідального перед суспільством парламенту України", - йдеться в меморандумі.

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів у Криму підписала меморандум про чесні вибори, а БЮТ відмовився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути