Ексклюзиви
середа, 21 листопада 2012 19:45

"Партія Регіонів тримається на страху. Там аргумент — куля" — Юрій Гримчак

Автор: Наталя Чубенко
 

Депутат від фракції Наша Україна Народна самоборона Юрій Гримчак розповідає, що політику дуже важко встояти і не стати тушкою, якщо пропонують великі гроші. Сам він разом з Олесем Донієм, Тарасом Стецьківим, Володимиром Ар'євим і Геннадієм Москалем у 2010 році встояв і не продався, коли влада перекуповувала нунсівців.

"Коли перекуповували людей з Народної самооборони у 2010, я кажу Луценку: "Мені радіти чи ображатися? Всім пропонують по 10 мільйонів, а до мене жодна сволота не підходила, - згадує політик. - От зараз Засуха взяла позичку на вибори 8 мільйонів гривень. А як вона їх віддавати буле з відсотками, якщо за 5 років в раді чесно заробити можна від сили 100 тисяч? Відразу видно, для чого людина йде в раду. Брати багатих людей в партію не можна, бо бізнес — це слабка ланка, на яку можуть впливати. Брати небагатих людей теж не можна. Тому що людина, яка ніколи не бачила мільйон доларів вживу, хтозна чи встоїть перед підкупом. Ви уявляєте, як виглядає такий чемоданчик з грішми? ".

Водночас Юрій Гримчак каже, що влада, прикуповуючи собі тушки, сама утримує власних депутатів не тільки грішми, але й страхом.

"2005 рік. Розмова з одним досить впливовим регіоналом. Йому роблять пропозиції для того, щоб відбулися деякі події. Він відповідає: "Ти знаєш, ні. Не буде цього. У нас є один запобіжник, котрий усе зупиняє. Дуже простий: 9 грамів. Куля". Сьогодні регіонали тримаються на страху".

Інтерв'ю з Юрієм Гримчаком читайте у 1522 номері "Газети по-українськи" за п'ятницю, 23 листопада.

Зараз ви читаєте новину «"Партія Регіонів тримається на страху. Там аргумент — куля" — Юрій Гримчак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути