Ексклюзиви
вівторок, 11 березня 2014 12:01

Парламент Криму прийняв декларацію про незалежність півострова

Парламент Криму прийняв декларацію про незалежність півострова
Фото: polemika.com.ua

Кримський парламент у вівторок на засіданні прийняв декларацію про незалежність АРК і міста Севастополя.

За затвердження декларації проголосували 78 депутатів Верховної Ради АРК, повідомляє сайт ВР АРК.

Текст Декларації подаємо повністю:

Ми, депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим та Севастопольської міської Ради, виходячи з положень Статуту Організації Об'єднаних Націй і цілого ряду інших міжнародних документів, що закріплюють право народів на самовизначення, а також беручи до уваги підтвердження міжнародним судом ООН щодо Косова від 22 липня 2010 того факту, що одностороннє проголошення незалежності частиною держави не порушує будь-які норми міжнародного права, приймаємо спільно рішення:

1. У разі якщо в результаті майбутнього 16 березня 2014 прямого волевиявлення народів Криму буде прийнято рішення про входження Криму, включаючи Автономну Республіку Крим та місто Севастополь, до складу Росії, Крим після референдуму буде оголошено незалежною і суверенною державою з республіканською формою правління.

2. Республіка Крим буде демократичною, світською і багатонаціональною державою, яка зобов'язується підтримувати мир, міжнаціональну і міжконфесійну злагоду на своїй території.

3 . Республіка Крим як незалежна і суверенна держава в разі відповідних результатів референдуму звернеться до Російської Федерації з пропозицією про прийняття Республіки Крим на основі відповідного міждержавного договору до складу Російської Федерації як нового суб'єкта Російської Федерації.

Декларація Затверджена Постановою Верховної Ради Автономної Республіки Крим на позачерговому пленарному засіданні 11 березня 2014 (підписана Головою Верховної Ради Автономної Республіки Крим В. Константиновим) та Постановою Севастопольської міської Ради на позачерговому пленарному засіданні 11 березня 2014 ( підписана Головою Севастопольської міської ради Ю. Дойникова).

Зараз ви читаєте новину «Парламент Криму прийняв декларацію про незалежність півострова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути