понеділок, 07 листопада 2011 14:19

Відставки нестриманого Хари чекали всі - Волинець

Відставки нестриманого Хари чекали всі - Волинець

Відставки Василя Хари з посади голови Федерації професійних спілок України (ФПУ) очікували як у середині самої організації, так і поза нею. Хара був людиною нестриманою і мав конфлікти як із профспілковцями, так і з владою.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив народний депутат від БЮТ, голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець.

"Хара потрапив під тиск у середині ФПУ. Крім того, органи влади були зацікавлені, щоб отримати доступ до дерибану майна", - пояснив Волинець.

За його словами, до відставки Хару спонукало ще й те, що "він людина нестримана, яка ображала всіх і вся".

"Хоч він і вибачався потім, але у нього загалом непослідовна поведінка. Він не тримав єдиної позиції", - уточнив бютівець.

Він зауважив, що відставки Хари очікували всі, оскільки розуміли, що "або його влада підштовхне до цього, або сам ФПУ його просто викине".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хара подав у відставку з посади глави ФПУ

"Він нібито звинуватив середню ланку ФПУ. Але на цьому рівні там досить хороші спеціалісти. Вони залишились ще з радянських часів. Незалежній профспілці не вдається зібрати таких спеціалістів у профспілковій справі, бо ми не можемо платити таких грошей, як у ФПУ. Я мрію про таких фахівців, аби зібрати їх у незалежних профспілках і разом з ними працювати. І те, що Хара звинувачує цих людей, виглядає дивно", - заявив Волинець.

Політик додав, що нового голову Федерації профспілок визначить влада.

"ФПУшники самі не будуть визначати. Новим головою може стати людина з середини Федерації, яка перша добіжить до влади і домовиться. У ФПУ насправді не проста ситуація. Вона не могла обрати лідера у демократичні часи, ще за уряду Тимошенко, коли ніхто, окрім Балоги, не втручався в її діяльність", - резюмував Волинець.

Зараз ви читаєте новину «Відставки нестриманого Хари чекали всі - Волинець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути