Ексклюзиви
понеділок, 18 травня 2009 13:36

Відставка Балоги пов"язана з арештом Дурдинця - БЮТ

Відставка Балоги пов"язана з арештом Дурдинця - БЮТ

Рішення про арешт і розшук заступника голови СБУ Тиберія Дурдинця є безпрецедентним для України, але воно не останнє в системі державної влади, вважає народний депутат від БЮТ Валерій Писаренко. Про це він заявив в ефірі програми Євген Кисельов. Нагорі на телеканалі ТВі.

"Для чиновника такого рівня, напевно, вперше в історії України не просто порушили кримінальну справу, але і подали в розшук і дали санкцію на арешт", - зазначив Писаренко. "Це не останній арешт у системі державної влади", - запевняє депутат.

За словами Писаренка, Тиберій Дурдинець був не просто креатурою Банкової, а найближчим соратником глави Секретаріату Президента Віктора Балоги. Писаренко пов"язує відставку Балоги з подіями навколо заступника голови СБУ. Зокрема, Писаренко зазначив, що саме після арешту Дурдинця Балога заявив про те, що подав заяву про відставку ще місяць тому.

Депутат нагадав, що саме Дурдинець забезпечував підтримку підрозділів Альфи в судових засіданнях по розгляду указу Президента про позачергові парламентські вибори, силові дії у Нафтогазі.

"Тиберій Дурдинець - це особа, яка відповідала за операції прослуховування, були виявлені факти прослуховування народних депутатів, відомих політиків, колишніх президентів України", - стверджує Писаренко. За його словами, Дурдинець з моменту призначення в СБУ був фігурантом судових процесів, які оскаржували це призначення, і кожен його підпис на посаді заступника голови СБУ "є незаконним".

"Це сигнал для всіх українських чиновників, що кримінальна відповідальність, яка сьогодні ставиться Дурдинцю, це невиконання рішень суду про незаконність його перебування на цій посаді", - зазначив Писаренко.

За словами бютівця, сьогодні СБУ сприяє Генеральній прокуратурі у розслідуванні щодо Дурдинця. Писаренко також уточнив, що дії голови СБУ Валентина Наливайченка і діяльність його відомства різко відрізняються від того періоду, коли голова Служби був у статусі виконуючого обов"язки.

15 травня заступника голови Служби безпеки України, керівника відділу по боротьбі з корупцією СБУ Тиберія Дурдинця було оголошено в розшук.

11 травня Печерський районний суд м. Києва дав дозвіл на арешт заступника голови СБУ Тиберія Дурдинця у зв"язку з невиконанням судового рішення про визнання незаконним його призначення на цю посаду.

Кореспондент
Зараз ви читаєте новину «Відставка Балоги пов"язана з арештом Дурдинця - БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути