вівторок, 01 листопада 2011 16:57

Оточення Януковича бачить Хорошковського "главбухом" - експерт

Оточення Януковича бачить Хорошковського "главбухом" - експерт

Призначення чинного голови Служби безпеки України Валерія Хорошковського на посаду міністра фінансів є абсолютно реальним і відповідає прагненню оточення президента Віктора Януковича.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Сергій Таран.

"Це реально, що Хорошковського призначать очолювати фінансовий блок уряду, який зараз категорично не влаштовує оточення президента. І голова Нацбанку, який наближений до Януковича, і ті люди, які не асоціюються з Партією регіонів, але працюють разом з ним в Адміністрації, висловлювали не раз незадоволення Міністерством фінансів", - зауважив експерт.

За його словами, це пов'язано з тим, що бачення чинного голови Мінфіну Федора Ярошенка курсу гривні та фінансових потоків дещо не збігалось із тим, як це бачили НБУ і оточення Януковича.

"Саме тому свого часу були проведені перевірки Міністерства фінансів, які стали основою для подальших змін", - зазначив Таран.

Він також додав, що нинішній міністр фінансів Ярошенко - це людина Азарова, а не Януковича.

"Це ще одна підстава для його звільнення", - пояснив політолог.

На його думку, Хорошковський - це людина, "яка вже довела, до того ж іноді сумнівними речами, що вона буде виконувати будь-що, що їй накаже президент".

"В оточенні президента є небагато людей, які мають розуміння, що таке фінанси і потоки бюджетних коштів. Хорошковський належить до них. Для очільника Міністерства фінансів він цілком підходить", - вважає Таран.

Слід зазначити, що, за інформацією деяких ЗМІ, на завтрашньому засіданні Кабінету міністрів голова СБУ Валерій Хорошковський буде призначений віце-прем'єр-міністром. Передбачається, що Хорошковський поєднає посади віце-прем'єра і міністра фінансів. Крім того, очікується, що він очолить нову структуру на базі митниці та податкової.

Зараз ви читаєте новину «Оточення Януковича бачить Хорошковського "главбухом" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути