четвер, 28 березня 2019 17:29

Оточення Порошенка фігурує у справі Курченка

Оточення Порошенка фігурує у справі Курченка
За інформацією ЗМІ колишній голові Нацбанку Валерії Гонтарєвій вручили підозру у справі Курченка. Фото: ТСН

Генеральна прокуратура завершила розслідування справи олігарха Сергія Курченка. Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Департаментом міжнародно-правового співробітництва ГПУ завершено розслідування за підозрою Курченка С.В., який підозрюється в участі в злочинній організації Януковича В.Ф. та вчиненні в її складі наступних особливо тяжких злочинів проти держави Україна: зловживання службовим становищем, фіктивне підприємництво, заволодіння чужим майном та бюджетними коштами".

Про підозру повідомили 98 особам, пише Луценко.

"На сьогоднішній день повідомлено про підозру 98 особам, у тому числі високопосадовцям (із них 12 вищих посадових осіб Міністерств та відомств, а також Національного банку України, 6 керівників обласних державних адміністрацій, 14 осіб керівного складу державних компаній).

Із тих осіб, яким повідомлено про підозру, стосовно 42 осіб кримінальні провадження скеровані до суду для розгляду по суті. За наслідками судових розглядів на теперішній час ухвалено 27 обвинувальних вироків, 4 особи ухвалами суду звільнені від відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності. Щодо 15 осіб тривають судові розгляди.

Загальна вартість арештованого майна складає понад 5 млрд грн, загальна сума відшкодованих збитків складає понад $1,5 млрд".

За інформацією ЗМІ, підозри у відмиванні мільярдів "сім'ї" Януковича оголошені екс-главі АП Борису Ложкіну і колишній главі Нацбанку Валерії Гонтаревій, чинному заступник голови Адміністрації президента Олексію Філатову і іншим.

Російського громадянина, топ-менеджера Сергія Курченка Євгена Калініна затримали 2 березня у Греції за запитом України.

Зараз ви читаєте новину «Оточення Порошенка фігурує у справі Курченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути