неділя, 21 жовтня 2012 07:31

Опозиція в Донецьку: "Ми будемо героями України, якщо один пройде в парламент по мажоритарці"

У Донецькій області партія влади готує масові фальсифікації, вважають місцеві опозиціонери. Для захисту результатів виборів у об'єднаної опозиції на Донеччині задіяні 9650 членів дільничних виборчих комісій і 5400 спостерігачів.

- У Донбасі будуть до 20 депутатів Євросоюзу, 15 депутатів польського сейму, до ста міжнародних спостерігачів, - сказав Олександр Ярошенко на прес-конференції в Донецьку.

За його словами, враховано досвід 2010 року, коли фальсифікації не дозволили опозиційним партіям проникнути в місцеві ради.

- Тоді вони 6 днів переписували протоколи. Тепер у нас буде паралельний підрахунок голосів і кожні годину-півтори - обдзвін з інформацією скільки людей проголосувало, - сказав Ярошенко.

Реальна явка виборців за прогнозом Ярошенко очікується в розмірі 45-48 відсотків.

- Навіть каруселі і підвіз не дадуть більше 65 відсотків, - сказав Олександр Ярошенко.

Так само опозиціонер вважає, що висока явка тепер працює не на користь партії влади. Тому застосовуються технології, щоб її знизити. Особливо це стосується округу № 44, де безпартійний опозиціонер Микола Волинко протистоїть відомому українофобу, герою скандального фільму "Інший Челсі" та секретарю Донецької міськради Миколі Левченку.

- У списках виборців є двійники, тобто неіснуючі адреси і прізвища. Микола Левченко взяв зобов'язання, що 80% проголосують за Партію регіонів, - сказав Микола Волинко. - Більшість у комісіях - це фактично ПР, хоча представляють Партію пенсіонерів України, анархістів, УНА-УНСО, "Братство". У Донецьку всі вони працюють на Партію регіонів. У кожній комісії, в кожному окрузі є свій мікро-Чечетов, який змахнув рукою і всі голосують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку обурені фермери закидали ОДА прапорами Партії регіонів

Олександр Ярошенко зауважив, що в Донецьку росте симпатія до "Свободи".

- Зараз люди не задоволені тим життям, якою вони живуть в області і готові на знак протесту проголосувати за "Свободу" - це найбільший підсумок роботи Партії регіонів у Донецькій області. 55 відсотків донеччан не визначилися насьогодні, і влада боїться, що ці 55 відсотків прийдуть і проголосують проти них.

Незважаючи на сказане, Олександр Ярошенко вважає, що в Донецькій області максимально гарним результатом буде, якщо хоча б один донецький мажоритарник від Об'єднаної опозиції пройде в парламент.

- Зробимо все, для того, щоб Донецьк вперше дав результат вище, ніж давав раніше в 2 - 2,5 рази. Думаю, не нижче 10 відсотків в області отримаємо, що буде означати перемогу по всій Україні. А по мажоритарці ми будемо героями України, якщо у нас пройде один мажоритарник, дай Бог. Але людей 6-7 точно будуть другими, і це теж перемога.

Ще один учасник прес-конференції Юрій Ноєвий, який відповідає за передвиборну кампанію "Свободи" в Донецькій області, сказав у коментарі Gazeta.ua, що розраховує на 4% донецьких голосів на користь "Свободи".

- Тому що ми нова сила - і не помаранчева, і не регіональна. Нас люди тут сприймають яскраво - і яскраво за, і яскраво проти. Багато вже бачать, що українофобське напруження не сприяє поліпшенню ситуації в Україні. Хоч є й такі, які на зло готові проголосувати за нас проти ПР. Можливо, ми і п'ять відсотків візьмемо, якщо зможемо захистити голоси. До 4 набрати зможемо. Від 3% в Ясинуватій до 6% в Горлівці - так ми розраховуємо, - сказав Юрій Ноєвий.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція в Донецьку: "Ми будемо героями України, якщо один пройде в парламент по мажоритарці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути