понеділок, 16 грудня 2013 17:04

Спецтема: Вибори в п'яти "проблемних" округах

Опозиція вимагає перерахунку голосів в 4 округах

Опозиція вимагає перерахунку голосів в 4 округах
Руслан Князевич Фото: Радіо Свобода

Опозиція вимагатиме перерахунку бюлетенів та проведення експертизи на проблемних округах.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу представник "Батьківщини" в Центрвиборчкомі,  народний депутат  Руслан Князевич.

"Те, що творилось вчора - це спроба влади ревізувати народне волевиявлення", - заявив Князевич.

За його словами, єдиний округ, де спільними зусиллями штабів, громадських організацій та спостерігачів вдалося забезпечити чесний підрахунок голосів – це округ 197 на Черкащині, де переміг кандидат Леонід Даценко і будь-які намагання  спотворити результати голосування в цьому окрузі були марними. В чотирьох інших округах ситуація є критично іншою. Зокрема, в окрузі 94, що на Київщині, вибори закінчились вже тоді, коли єдиного реального переможця цих  виборів було в неконституційний спосіб рішенням судових органів знято з реєстрації за тиждень до виборів: "переконаний, що присутність Романюка у виборчому бюлетені  забезпечило б його яскраву перемогу, як це було в 2012 році".

Ситуацію на 132 окрузі, що на Миколаївщині прокоментував єдиний кандидат в народні депутати від опозиції по цьому округу Аркадій Корнацький. Кандидат зазначив, що влада застосувала проти нього на виборах  весь можливий адмінресурс, використовувала прямий підкуп виборців та так звані "каруселі" в результаті чого штаб його опонента – губернатора Круглова показав результат плюс 2 відсотки на його користь. Корнацький заявив, що вибори на окрузі сфальсифіковано: "визнавати результат ми не будемо і вимагатимемо відкриття кримінального провадження, перерахунку бюлетенів та проведення експертизи, а також звертатимемось до міжнародних спостерігачів та до урядів демократичних країн".

Представник "Батьківщини" в 194 окрузі народний депутат Леся Оробець заявила про масову скупку голосів. За півтора місяці до виборів було складено списки виборців, які обновлювали за два тижні до виборів, після чого в кожному мікрорайоні представник провладного кандидата Поплавського "домовий"  обходив кожну країну та пропонував гроші. Всіх, хто погодився проголосувати за гроші масово привезли на дільниці до 12 години дня на автобусі.

"По суті, Поплавський купив округ. Це не були вибори, це була показова скупка голосів. Ми не визнаватимемо  результати", - підкреслила Оробець.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція вимагає перерахунку голосів в 4 округах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути