середа, 24 червня 2015 13:19

"Опозиційний блок" вимагає від української влади більше, ніж сепаратисти

"Опозиційний блок" вимагає від української влади більше, ніж сепаратисти

В "Опозиційному блоці" заявляють, що влада України зобов'язана навіть в односторонньому порядку впроваджувати в життя мінські угоди. В іншому випадку погрожують відповідальністю "аж до Гаазького трибуналу".

"Вимога повного виконання домовленостей від 12 лютого нинішнього року, була і залишається нашою позицією. Війна йде на нашій землі, з обох сторін гинуть українські громадяни, руйнується економіка країни. Тому "Опозиційний блок" вважає, що саме Київ повинен взяти в свої руки ініціативу в питанні повного виконання Мінських угод", - йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті блоку.

Також "Опозиційний блок" вимагає від української влади, незалежно від реалізації пунктів про припинення вогню і відведення озброєнь, розпочати виконання тих пунктів Мінських угод, які Україна може виконати в односторонньому порядку.

Крім цього в політсилі вважають, що наступним кроком українська влада повинна припинити блокаду Донбасу: "Надання неконтрольованим територіям особливого статусу і амністія, забезпечення доступу гуманітарної допомоги і відновлення торговельно-економічних зв'язків, відновлення всіх соціальних виплат на Донбасі і децентралізація для всієї України - починаючи з сьогоднішнього дня, ці пункти Мінських угод повинні стати порядком денним для всіх органів влади".

У свою чергу "Опозиційний блок" готовий надати владі "будь-яку допомогу у виконанні кожного з перерахованих пунктів", оскільки вони переконані, що тільки виконання Україною цих пунктів продемонструє всьому світові, що "ми зробили все для відновлення миру на нашій землі".

При цьому "Опозиційний блок" заявляє: "за продовження блокади Донбасу і блокування Мінських угод, що коштує Україні нових людських жертв, лідери "коаліції війни" нестимуть відповідальність, аж до Гаазького трибуналу".

Нагадаємо, що 24 червня прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков назвав заяву Порошенка про неможливість федералізації України недотриманням мінських домовленостей. Мовляв, є текст мінських домовленостей, під якими стоять підписи. "Чітко прописана черговість, порядок їх реалізації, де чітко вказана політична реформа, вказаний особливий статус, вказаний план перемир'я й інші пункти. Ось все, що йде врозріз з цими досить однозначними формулюваннями, є не чим іншим, як наміром не дотримуватися мінських домовленостей", - заявили в Кремлі.

Зараз ви читаєте новину «"Опозиційний блок" вимагає від української влади більше, ніж сепаратисти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути