вівторок, 16 жовтня 2018 18:19

"Опоблок" вже поділився з Порошенком? - віце-спікер зробила жорстку заяву у бік президента

"Опоблок" вже поділився з Порошенком? - віце-спікер зробила жорстку заяву у бік президента
Президент Петро Порошенко дає вказівки валити голосуваня по колишніх "регіоналах", каже віце-спікер Оксана Сироїд. Фото: Тарас ПОДОЛЯН

Президент Петро Порошенко наказав не голосувати за зняття недоторканності з Олександра Вілкула і Дмитра Колєснікова. Про це заявила віце-спікер Оксана Сироїд журналістам.

"В той час, коли виноситься питання про зняття депутатської недоторканності з двох народних депутатів, які представляють опозиційний до держави блок, бракує голосів у фракцій коаліції - "Блоку Петра Порошенка" і "Народного фронту". Видно, що люди отримали наказ. Завдання було - не голосувати. Наказ віддав президент.

І коли генеральний прокурор приходить і розказує, що виявляється народний депутат притягається до відповідальності, за те що розікрав оборонне підприємство, а президент не дає голосів своєї фракції. У мене виникає запитання: а що, цей депутат вже поділився з президентом, віддав частку того, що вкрав?", - сказала вона.

Провальне голосування Сироїд назвала "знущанням над парламентом".

"Хто сьогодні покараний? Назвіть мені хоч одного депутата, з якого зняли недоторканність і хто притягнутий судом до відповідальності. Вони себе чудово почувають.

Робиться шоу про людське око. За чотири роки до відповідальності не притягнуті люди, які організовували злочини проти Майдану. Вони також тут у залі сидять. Які відкривали ворота Путіну і забезпечили початок війни. Вони теж у цій залі. Які на цій війні збагачувалися. А людям дають мильні опери.

Теперішній генпрокурор, коли він збирався на цю посаду, він пафосно розказував, що у політиці набувся і дуже хоче швиденько всіх посадити. Він і його родина прекрасно себе почувають, вони є в достатку, гарно забезпечені. Але успіху в роботі Луценка немає і не буде. Бо він не є самостійний і його завдання не є притягнути злочинців до відповідальності. А президент його покриває", - заявила віце-спікер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кум Путіна став впливовим, це сором - журналіст

16 жовтня Верховна Рада відхилила подання генпрокурора про зняття недоторканності з нардепів Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова.

Колєснікова підозрюють у зловживанні службовим становищем на посаді голови Агентства держмайна. За даними слідчих, він сприяв відчуженню приміщень державного оборонного підприємства "Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості" у Дніпрі площею 7 тис. кв. м.

Вілкула - що 2011-го на посаді голови Дніпропетровської ОДА незаконно перевів землі колективної власності під розробку кар'єра та приватній фірмі "АРТ ЛЕНД". Так дії коштували державі понад 5 млн грн і знищення частини земель сільськогосподарського призначення.

Зараз ви читаєте новину «"Опоблок" вже поділився з Порошенком? - віце-спікер зробила жорстку заяву у бік президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути